Avatar Dirk Hartog

Dirk Hartog

reisblog van Dirk Hartog

Bericht - 12 november 2019 om 19:02 uur

Namen: Afnan, Fatima, Yasmina
Klas: 2C
Docent: J.Haagsma
Datum: 12-11-2019                                                 Reisblog 2 van Dirk Hartog
 
Ik,de Amsterdamse schipper staat bekend als de eerste Europeaan die de Australische westkust bereikte. Het Stadsarchief Amsterdam bewaart onder meer de registratie van mijn ondertrouw. Ik ging op 5 februari 1611 in de Oude Kerk in ondertrouw met Meijnsje Abels. Volgens de aantekening in het ondertrouwregister was Dirk toen ‘varensgezel’. Hij was 28 jaar en woonde bij de Haarlemmersluis, vlakbij de haven. Dirk had zijn moeder, Griet Jansdr, meegebracht. Meijnsje was toen achttien jaar en werd vergezeld door haar vader. ik tekende het register met mijn naam. Meijnsje kon niet schrijven en zette alleen een kruisje. Ik (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

reisverslag van Dirk Hartog

Bericht - 12 november 2019 om 18:42 uur

Namen: Afnan, Fatima,Yasmina
Klas:2C
Docent: J.Haagsma
Datum: 12-11-2019                                          Reisverslag van Dirk Hartog
Hallo iedereen, Ik ben Dirk Hartog, de Nederlandse onderzoeker, die de westkust van  Australië heeft ontdekt. En in deze brief ga ik vertellen wat ik mee heb gemaakt in mijn reis. Ik liet de tinnen schotel in oktober 1616 achter op de tot dan toe onbekende kust, ik was met mijn schip onderweg naar Java maar bij de vergissing belandde ik bij de kust van het zuidelijke continent. E ik had wel gelijk door dat er iets bijzonders was gebeurd toen ik op 25 oktober 1616 onverwachts de onbekende kust stuitte. Niemand wist tot dan toe dat hier land was. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Biografie van Dirk Hartog

Bericht - 12 november 2019 om 18:40 uur

Naam: Afnan,Fatima,Yasmina
Klas:2C
Docent: J.Haagsma                           
                                                           Biografie van
Dirk Hartog

Hallo iedereen,  Ik ben Dirk Hartog, en ik ben een Nederlandse ontdekkingsreiziger. Ik ben op 30 oktober 1583 in Amsterdam in de oude kerk geboren en opgegroeid in Smaksteeg het is niet ver van Haringspakkerstoren. Mijn vader was een schipper, hij trad in dienst voor de VOC voor 1670,in dat zelfde jaar trad hij opnieuw in dienst va de VOC. Nadat een deel van de weggelopen bemanning was vervangen, en het schip (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie