Avatar Claire Croiset van uchelen

Claire Croiset van uchelen

Dag 13: Shaolin

Bericht - 18 mei 2018 om 03:30 uur

Vandaag stond er veel op de planning. We vertrokken sochtends met een bus richting de Shaolin Temple. Onderweg haalden we 2 jongens op van de kung fu school, die gingen mee vandaag. Toen we aankwamen bij de tempel hadden we de keus of we een wandeling wilde maken naar de Dharma Cave. Het was een steile trap naar de top van een hoge berg, een uitdaging dus! Ik ben samen met 6 andere (van de 20!) aan de klim begonnen. Het was zwaarder dan ik dacht. Ik kreeg last van mijn knie (de plek van de hockeybal) , maar ik (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 12: Xi’an

Bericht - 18 mei 2018 om 03:29 uur

Vandaag vertrokken we naar Shaolin. Mijn wekker ging af om 04.45 want we moesten om 05.30 uitchecken.... We hadden een 7 uur durende busreis, in een publieke bus. Slapen ging lastig want ik had een klein kind op de stoel achter me die het leuk vond om op mijn stoel te trappen en aan mijn haar te trekken. Het rare was das de moeder er niks tegen deed.  We hadden 2 korte plaspauzes maar ik probeerde zo weinig mogelijk te drinken zodat ik niet naar de wc hoefde. Toen we aankwamen in Shaolin hadden we nog 2 uur te gaan met een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 11: Xi’an

Bericht - 09 mei 2018 om 08:13 uur

Vandaag was een lange drukke dag! We moesten vroeg op, om 06.30 gingen we namelijk naar de Terracotta Warriors. We hebben daar een paar uur rondgelopen en het was erg indrukwekkend. Ik had mij niet erg verdiept in de historie van het leger dus in het begin wist ik niet precies wat het was, maar Leilei vertelde ons het hele verhaal heel duidelijk waardoor ik het snapte. Ik hou niet van geschiedenis maar het verhaal achter dit leger vond ik toch wel interessant. 
We hadden lunch vlakbij het Terracotta Museum en waren rond 3 uur weer terug in het hostel. We (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 10: Xi’an

Bericht - 09 mei 2018 om 08:12 uur

Rond 12 uur in de middag kwamen we aan in Xi’an. We ontmoetten daar onze nieuwe reisleider: Leilei. Ik vond het moeilijk om te verstaan wat hij zei omdat hij snel praat maar hij was wel erg aardig.  Toen we met de bus aankwamen bij het hostel waren de kamers nog niet klaar. We hadden nog niet geluncht dus konden we de wacht tijd prima besteden. Ik had (alweer) westers eten gezien op de kaart, dus ik bestelde knoflookbrood en frietjes!  We hadden gehoord van Leilei dat we een druk schema hadden die middag, dus toen de kamers klaar waren hebben (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 9: Chengdu

Bericht - 09 mei 2018 om 08:11 uur

Vandaag was de laatste dag in Chengdu. Smiddags hebben we de Wenshu Monastery Bezocht. Dit waren allemaal kleine straatjes met kraampjes eten. Het had een echte Chinese uitstraling en het zag er mooi uit, maar het was wel super druk. Ik ging in mn eentje een rondje lopen want ik vond het wel fijn om even alleen te zijn. Ik had een stokje met klevende rijstballen, wat smaakte als oliebollen!  Na wat rondgelopen te hebben zijn we terug gegaan met de metro naar een grote supermarkt. We gingen savonds met de nachttrein dus we moesten avondeten kopen voor in het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 8: Chengdu

Bericht - 01 mei 2018 om 07:11 uur


Vandaag heb ik heerlijk uitgeslapen, ik werd om 12 uur wakker. Om 13.30 hadden we een rondleiding door Chengdu van Kid. We bezochten een groot plein en daarna gingen we naar een mooi groot park. In het park was er veel te zien. Er was een groot meer in het park waar mensen aan het varen waren in kleine bootjes.
Het raarste deel van het park was het datings gedeelte. In China is het een traditie dat de ouders bepalen met wie hun kinderen op date gaan. In het park hingen allemaal flyers, een soort cv. Op de flyer staat het telefoonnummer van de ouders. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 7: Chengdu

Bericht - 01 mei 2018 om 07:08 uur

We hadden ontbijt om 07.00, super vroeg. Rond 07.30 vertrokken we naar het panda center. De panda’s waren super schattig en het was een leuke ervaring. Mijn camera geheugen kaart was wel vol na het bezoek aan de panda’s...... Na de panda’s ben ik met Kid en een paar andere een uur gaan lopen en hebben we een tempel bezocht.
In het hostel kwam ik een groep Nederlandse scholieren tegen waarmee ik een beetje mee gepraat heb, het was raar om weer Nederlands te spreken, en ik gebruikte soms zelfs engelse woorden in mijn zinnen.
Savonds zijn we met (bijna) alle meiden uit (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 6: Chengdu

Bericht - 01 mei 2018 om 07:07 uur

Om 08.30 vertrokken we naar de volgende bestemming, Chengdu. We namen de bus naar Guilin en hadden daar een lunch. Na de lunch gingen we naar Chengdu met een 7 uur durende trein. Deze rit was behoorlijk vermoeiend, want slapen in de trein ging niet.  We kwamen rond 19.00 aan in het niet hostel in Chengdu. Erg leuk en gezellig hostel! Onze nieuwe tour guide, Kid, was een aardige spontane jongen.  Als avondeten had ik eindelijk eten wat ik lekker vond, hamburger met frietjes!  We zijn vroeg naar bed gegaan want de volgende dag moesten we vroeg opstaan. Ik slaap samen op een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5: Yangshuo

Bericht - 27 april 2018 om 17:51 uur

Vandaag heb ik lekker kunnen uitslapen. Ik deed niet mee aan de ochtendactiviteit dus ik had alle tijd om rustig op te staan, wat ook wel fijn was na de lange dagen vroeg opstaan.
Rond 12 uur had ik een voetmassage. Ik haat het als mensen aan mijn voet zitten maar ik wilde toch proberen hoe het voelt. Het kraken van mijn rug en nek was wel fijn, ik voelde me een stuk soepeler erna. 
Aan het eind van de middag zijn we met de bus naar “Sally’s Village” gegaan. Dit was een afgelegen huis omringt met een waanzinnige omgeving. Het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4: Yangshuo

Bericht - 27 april 2018 om 17:48 uur


Dit was een erg actieve dag. We begonnen de dag met een fietstocht naar de Yulong rivier.  Veel mooi dingen gezien onderweg! Toen we waren aangekomen bij de rivier gingen we bambooraften, super cool! Ik zat samen met Bonnie(18 jaar, Duits) op een raft en we kwamen erachter dat we dezelfde studie gaan doen, super toevallig.
Na het bambooraften hebben we de “moonhill” beklommen, wat erg goed was voor de benen..., het uitzicht was de verzuurde benen wel waard.
Als laatste activiteit hebben we de “water buddha cave” bezocht. Het was een soort grot zoals ik in Frankrijk al vaak had gezien, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2