Avatar Christel Grotentraast

Christel Grotentraast

Het leven is niet altijd een groot feest

Bericht - 27 april 2018 om 16:47 uur

Mijne niet in ieder geval. 

Inmiddels ben ik alweer 2 weken thuis in Nederland, maar ik voel me nog steeds niet echt goed. Klinkt misschien raar, maar daardoor heb ik ook geen spijt dat ik deze keuze gemaakt heb.

Gister ben ik naar Maastricht geweest voor gesprek met school. Ze waren benieuwd hoe het met mij ging, en mijn stage zal ik nu dus ergens over moeten doen. 

Hierbij de laatste blog over mijn stage in Thailand, mijn laatste dagen in Bangkok.

Maandag 9 april hadden we de Crave tablets gelanceerd. In 70 kamers hebben we een tablet geïnstalleerd, waarop de gasten informatie (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Crave tablets

Bericht - 31 maart 2018 om 09:57 uur

Lieve allemaal,

Weer een weekje verder.

Maandag zijn we begonnen met het Crave tablet project. Het team moest in de verschillende departments trainingen krijgen over hoe de tablet werkt. Vrijdag hadden we tijdens de meeting met Martin en hoofden van het restaurant / inroomdining afgesproken dat inroomdining een schema zou maken voor het inroomdining team dat alle supervisors de training 1x hadden gehad, een training van 30 minuten, de keuze uit maandag tot en met donderdag tussen 3 en 5. Lijkt me niet zo moeilijk toch? Maar wat gebeurt er, meneer plant zichzelf en één ander iemand in op alle (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Weekend!

Bericht - 24 maart 2018 om 10:35 uur

Hee !  

Mijn weekend zit er bijna weer op, ben weer in mijn 1e hotel haha. Maar wat heb ik genoten! Vannacht sliepen we in Lancaster (hotel waar we werken) voor een trial stay, zodat we feedback en comments konden geven op de kamers en alle faciliteiten van het hotel.  

Eerst even over deze week. De dagen verschillen, de ene dag voel ik me beter dan de andere dag. Ik ben trouwens sinds maandag begonnen bij Guest Relations. Dat is eigenlijk gewoon de relatie met de gasten onderhouden: van speciale amenities en kaartjes met birthdays, honeymoons en anniversaries tot echt praten met de gasten over hoe ze het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 5 in Bangkok

Bericht - 17 maart 2018 om 12:52 uur

Hee allemaal,

We zijn weer een weekje verder, een normaal weekje.
Zondag tot en met donderdag gewoon hele dagen gewerkt en gister en vandaag vrij. Afgelopen week nog een paar keer na het werken even in het zwembad gesprongen. Dat is wel even lekker verfrissend, een luxe dat dat kan.
Morgen sta ik voor de laatste dag bij de Conciërge en vanaf maandag ga ik dan naar Guest Relations toe.  


Soms heb je van die momenten waar je even blij van wordt. Bijvoorbeeld wanneer je na een lange dag op het werk weer thuis komt en de lift in stapt, tegelijk met andere mensen en ze (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Blije ik, fijne week

Bericht - 10 maart 2018 om 09:00 uur

Heey! 

Ja jongens, jullie lezen het goed: er staat echt ‘Blije ik, fijne week’! 
Dit weekend heeft me echt goede energie gegeven, precies wat ik nodig had. Hopen dat ik me zo blijf voelen, en het steeds nog een beetje beter wordt. Dit was ook wel een beetje een speciale week op het werk. Dus bereid je maar voor op een lang verhaal van mij! 

Maandag was mijn eerste dag bij de conciërge. Ik sta de aankomende twee weken bij de conciërge, twee leuke en grappige mannen. Hetgeen wat wij doen bij de conciërge is eigenlijk alleen maar kijken of de gasten (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Zon, zee en lieve meiden!

Bericht - 05 maart 2018 om 02:46 uur

Hee lieve allemaal,


Ik ben weer op mn kamer in Bangkok, wel een beetje verbrand! 


Ik heb een heel fijn, lekker en gezellig weekend gehad. Vrijdag moest ik eerst nog tot 11 uur 's avonds werken, rond half 12 thuis, douchen, laatste dingen in mijn tas stoppen en slapen. Of niet slapen. Om half 5 ging de wekker weer en iets over 5 stond ik buiten op de taxi te wachten. Ruim optijd was ik op het vliegveld, op naar Phuket! Wel raar hoor, dat je gewoon zo makkelijk even heen en weer kan. En zonder jas naar het vliegveld. In (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Plannen

Bericht - 28 februari 2018 om 04:44 uur

Hee lieve allemaal,

Daar ben ik weer, eerder dan normaal want dit weekend heb ik andere plannen, dus geen tijd om een blog te schrijven. 

Zondag en maandag nog in de morning shift gewerkt, heerlijk zo vroeg op (not). Maandag zijn we na het werk met de collega's van de morningshift wat gaan eten in een restaurantje, dat was wel gezellig. Zie hieronder de foto. We gingen met motortaxi's naar dat restaurantje toe, met twee personen achterop een taxi, ff wennen in het begin wel hoor. Ik had al een rokje aan, zit dus al niet comfortabel achterop haha. En dan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekje verder

Bericht - 24 februari 2018 om 12:44 uur

Heyhoi,


Het is alweer een tijdje geleden, maar hier weer een update vanuit de andere kant van de wereld. 


Een weekje met morningshifts op het werk. Dat betekent dus kwart over 5 uit bed en 7 uur beginnen op het werk. Van te voren (sommige dagen) nog even om 5 voor 7 een ontbijtje (lees: gewone lunch/ avondmaaltijd met rijst) in de kantine op het werk eten en dan aan de bak. Nouja, zoveel doe ik trouwens ook weer niet. Vanwege het chinese nieuwjaar hebben alle chinese vakantie, en dus zitten er veel chinese groepen in ons hotel. Ze komen laat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De normale dingen

Bericht - 17 februari 2018 om 12:46 uur

Hii!

Het weekend voor mij zit er bijna weer op, gister en vandaag was ik vrij, morgen beginnen we weer vroeg (7 uur!). 

Woensdag (jaja, valentijnsdag) was 'officieel' mijn eerste werkdag. Ik had een dienst van 10 uur 's ochtends tot 19.30 uur. Mijn 'buddy' liet me allerlei dingen zien, van zowel het computer systeem tot aan administratieve dingen etc. Ik kreeg veel uitleg over vanalles en nog wat. Het was wel een rustige dag, we hadden niet heel veel gasten. Wel hebben we sinaasappels in zakjes gepakt met een kaartje voor het Chinese nieuwjaar wat vrijdag is.

Donderdag ook weer dezelfde (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Introductiedagen !

Bericht - 13 februari 2018 om 17:24 uur

Hey lieve allemaal!

Het is inmiddels al weer dinsdag, en intussen (ja je gelooft het haast niet, maar) toch wel wat dingen beleefd aan de andere kant van de wereld. 

Zaterdag eind van de dag even met de family thuisthuis geskyped! Ze wouden me wel weer eens in 'real life' zien, via skype dan haha. Even bijkletsen, en dat is toch ook wel even moeilijk soms. 

Zondag eerst lekker weer bij het zwembad gezeten. 's middags even een lekkere ice coffee gehaald (ja iedereen drinkt hier ice coffee, ook wel logisch met dit weer), en toen kwam ik de andere jongens tegen. Samen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2