Avatar Charmaine Groenink

Charmaine Groenink

De aller eerste update!

Geplaatst op 03 februari 2019 om 21:23 uurHallo allemaal en welkom bij mijn alle eerste update!

Ondertussen zit ik hier nu 6 dagen en zit ik hier ultiem te genieten alsof ik een super fijne, eeuwige vakantie hier heb haha!

Maar helaas maandag gaat het echte leven hier beginnen en gaan we werken.. maar hier heb ik natuurlijk ook heel erg veel zin in! Ik ben benieuwd hoe de zorg er hier aan toe gaat en hoe de mensen hier werken, ik heb natuurlijk al heel veel verhalen gehoord dat het wel een stuk relaxter is als in Nederland en verschillende ziektebeelden hier hebben wat anders is als in Nederland. Maar dit ga ik allemaal mee maken of het daadwerkelijk zo is.

Het afscheid was moeilijk, ik heb 23 januari mijn afscheidsfeest geven voor familie en vrienden wat heel erg gezellig was, allemaal nogmaals bedankt voor het komen! Met een lach en een traan heb ik van jullie allemaal 1 voor 1 afscheid moeten nemen wat soms best moeilijk was. In een keer zie ik jullie niet meer voor een half jaar lang, dit is raar om te beseffen. Er zit een hele oceaan tussen ons. Dinsdag ochtend moest ik er echt aan geloven, ik was heel zenuwachtig maar had er ook heel veel zin in, ik ging voor het eerst alleen op avontuur naar een vreemd land aan de andere kant van de wereld en daarbij ga ik voor het eerst op mezelf wonen!
Alle meiden waren gekomen om me uit te zwaaien wat zo super lief was, natuurlijk waren mama, Mike en mijn broertjes er ook!
We hebben een fijne vlucht gehad en waren ook eerder geland als verwacht wat ook heel erg mee viel en ik wel blij mee was haha. Alleen bij de douane duurde het helaas een uur voordat we er door konden en we naar de taxi’s toe konden om richting het appartement te gaan. Dit was ook weer een rit van ander half uur maar van onze chauffeur kregen we een liter fles Parbo bier (dit is de lokale bier hier) voor onderweg! Eenmaal aangekomen waren we natuurlijk helemaal gesloopt van de jetlag dus hebben ons snel gedoucht en pizza besteld en naar bed gegaan. 


Dag 2:
Al heel erg vroeg wakker en warm! Ik zweten nog net m’n bed niet uit hahah!
Lekker rustig aangedaan en gedoucht, tegen 11 uur naar de grote supermarkt hier geweest om eten en drinken in huis te halen want dat kon gister avond natuurlijk niet meer. Deze winkel is zo groot! Het is net een reuze Albert Heijn, ze hebben hier ook heel erg veel Nederlandse merken en ook gelukkig mijn grote liefde.. de ice tea green!!!

Hierna zijn we naar huis gegaan even ontbeten en door naar Su4You onze Nederlandse aanknopingspunt en organisatie waar wij dingen bij regelen zoals de trips die we nog gaan doen.
Hier hebben we een goodiebag opgehaald met hanige dingen er in en onze fiets. Ook hebben we hier de studentenpas aangevraagd waardoor we korting krijgen bij verschillende restaurants, tripjes, sportscholen ect. we hebben ons ook direct ingeschreven voor een ‘beach party + meet and greet’ bij Resort overbridge voor volgende week zaterdag. Hier hebben we een bbq met allerlei studenten die ook pas sinds kort zijn aangekomen.
Nadat we bij Su4you zijn geweest zijn Bibi en ik samen doorgefietst naar een soort blokker om even wat handige dingen voor in huis om het ook wat meer mijn eigen plekje te maken.

Eenmaal thuis hebben we met zijn alle geluncht hier en achter het huis gezeten, op het moment dat ik het zwembad in wilde springen begon het in een keer te regenen.. welkom in de kleine regentijd….

S’avonds met het hele huis uiteten geweest en nog even wat gedronken. Ook hebben we onze eerste hagedis gezien: Alexander.

Dag 3:
Weer om 8 uur wakker, toen gelijk mijn eerste wasje hier gedraaid en alles gepoetst omdat het toch niet echt heel erg schoon was. Van de wasmachine snapte ik niks van, het is een oud ding wat niet centrifugeert  en even later wilde ik mijn was er uithalen bleek hij nog vol water te zitten dus mijn was DRIJFNAT! Blijkbaar was de wasmachine kapot..

S’ middags 3 uur lang door de stad gewandeld, lang de rivier en naar de Palmentuin geweest. In de avond hebben we zelf gekookt en voor het eerst uit geweest in club Havana.  


Dag 4:

Gelukkig een beetje uit kunnen slapen maar alsnog om 9 uur al wakker en dat terwijl we uit waren geweest. Wat trouwens heel erg gezellig was.

Dit is ook de eerste dag geweest dat ik een beetje heimwee naar huis had omdat alles zo anders is hier.. niks is het zelfde als in Nederland. Je kan niet zomaar even alleen weg rustig naar de stad of iets dergelijks, dit vind ik naar maar is denk ik ook een kwestie van wennen.
Er is gewoon in een keer zoveel veranderd en dat is raar.

S’ avonds hebben we weer met het hele huis achter op het terras gezeten en mac besteld (ZE BEZORGEN HIER!)

Dag 5:
Overdag hebben we niet heel veel gedaan, we hebben kleine voorbereidingen getroffen want s’ avonds hadden we een huisfeest met de huisgenoten en een groepje andere studenten die we ontmoet hadden in Havana. Was erg gezellig! Hierna zijn er nog een paar uit geweest maar ik ben een keer verstandig geweest en thuis gebleven omdat ik erg moe was van de hele week. 

Geef charmaine een extra fijne vakantie cadeau!

charmaine gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan charmaine meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Oma
Geplaatst op 05 februari 2019 om 18:39 uur
Hoi lieve schat geniet van de maanden dat je daar bent, een hele fijne tijd daar ben trots op jou ?????

Mélu
Geplaatst op 04 februari 2019 om 19:48 uur
Leuk meis! Zo blijft iedereen op de hoogte! Have fun!

Ilona
Geplaatst op 04 februari 2019 om 10:25 uur
Geweldig om te lezen

Tante
Geplaatst op 04 februari 2019 om 10:17 uur
Wat een beleving al ja er komt veel op je af zo ver weg en op je zelf wonen voor je zelf zorgen maar jij kan dat met hier en daar een feestje op zijn tijd dikke kus succes met je eerste stage dag

Marrie
Geplaatst op 03 februari 2019 om 22:22 uur
Hartstikke leuk om je zo te kunnen volgen.????????

Carla
Geplaatst op 03 februari 2019 om 22:12 uur
Toppertje!!!!!

Plaats een reactie