Avatar Chantal Smit

Chantal Smit

Laatste update

Bericht - 28 april 2018 om 17:40 uur

Hallo allemaal,
(English below!)

Dit is de laatste update voor vertrek naar Nederland. Ik heb in mijn blog wat verteld over de verschillende werkzaamheden, het leven in het center en eventuele gevaren waar je alert op moet zijn. Maar het belangrijkste vind ik dat iedereen weet hoe bijzonder het is om op een plek als deze te verblijven.
In deze update ga ik jullie vertellen hoe ik mijn stageperiode hier ervaren heb en plaats ik wat foto’s van mijn favoriete dieren. Na deze update heb ik nog 1 week te gaan en ga ik vooral nog even genieten van alle dieren en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Another update!

Bericht - 14 april 2018 om 18:31 uur

Hey allemaal!
Toen ik vorige week mijn blog wilde updaten waren er wat problemen met de stroom. Zoals ik eerder al heb verteld kan het voorkomen dat de elektriciteit uitvalt en er hierdoor tijdelijk geen internetconnectie aanwezig is in Curimana.  Ik wilde jullie een video laten zien met foto’s van hoe het er hier uitziet. Helaas lukt het uploaden van een video ook niet op deze oude computers dus doe ik het deze week door middel van foto’s met uitleg. Na mijn stageperiode zal er nog een eindvideo komen voor Helicon. Hou de Helicon MBO Velp facebook pagina dus in de gaten in Mei!
 

Voordat ik jullie iets (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Werkzaamheden deel 2

Bericht - 27 maart 2018 om 17:39 uur

Hey allemaal! 

Update nummer drie alweer! De tijd vliegt voorbij, we zitten inmiddels al in week drie en dat betekend dat we nog vijf weken te gaan hebben. Inmiddels heb ik alle tours geleerd en ken ik de meeste dieren al bij naam. Ook weet ik wat meer van hun geschiedenis. Inge, de hoofdvrijwilligster vertrekt na deze week en hierom ben ik aangewezen als nieuwe hoofdvrijwilligster. Dit betekend dat ik naast alle vaste taken en de tours ook het aanspreekpunt zal zijn voor alle vrijwilligers. Tevens zal ik de nieuwe roosters maken, wat administratie bijhouden en nieuwe vrijwilligers aansturen en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De werkzaamheden

Bericht - 21 maart 2018 om 17:18 uur

Hoi allemaal!

k ben vandaag weer in Curimana en dus heb ik tijd jullie het een en ander te vertellen over de werkzaamheden die ik al uitgevoerd heb. Het center heeft de werkzaamheden onderverdeeld in verschillende “tours”, er wordt wekelijks een rooster gemaakt door de hoofd vrijwilliger voor de gehele week waar jouw werkzaamheden en vrije dagen op gepland staan. Je werkt gemiddeld 5 dagen met twee dagen vrij. De volgende werkzaamheden worden door ons uitgevoerd:
Residence tour
- Monkey tour
Babymonkey tour
Clinic

Naast deze vaste taken die te maken hebben met de dierverzorging heb je ook nog andere taken, namelijk:
De bananen (elke dag dienen de bananen nagekeken te worden en te worden (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Aangekomen!!

Status update - 15 maart 2018 om 16:44 uur

Hoi allemaal,
Inmiddels zijn ik en Karlijn al enkele dagen in Esperanza Verde en heb ik vandaag een dag vrij waardoor ik tijd heb voor een kleine update! Ik zit midden in het amazone regenwoud en dus hebben we hier geen internet. Stroom is ook schaars aanwezig en wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Een update plaatsen betekend voor mij ongeveer anderhalf uur reizen naar het plaatsje Curimana, wat ik vandaag gedaan heb samen met een andere vrijwilligster uit Zwitserland. Hier hebben ze internet maar niet altijd een goede verbinding, tevens kan ook daar soms de stroom uitvallen.
Mijn blog updaten zal vanaf nu elke 1 a 2 weken gebeuren en dan is het natuurlijk nog maar afwachten of het internet en de stroom meewerken. Dit geeft meteen een impressie van hoever ik nu eigenlijk van de “bewoonde” wereld afzit.  
De reis van Lima naar Esperanza Verde duurde lang. Eerst een overstap van Lima naar vluchthaven Pucallpa, vanaf daar met een motortaxi naar de eerste een autorit welke ons liet belanden in Curimana. Vanaf Curimana hadden we een overstap op een andere auto. Hier zaten we met vijf andere mensen in de laadruimte, moesten we de rivier over met een boot om uiteindelijk aan te komen in Bello Horizonte na een lange, hobbelige weg. Vanaf Bello Horizonte brachten enkele lokale bewoners ons met een bootje naar de overkant. Vanaf daar was het nog 10 minuten lopen naar onze eindbestemming.
Eenmaal aangekomen waren we blij maar moe van de hele reis. Bij aankomst werden we direct bekeken door nieuwsgierige slingerapen en doodshoofdaapjes. Ook zag ik een aantal prachtige vlinders en andere insecten, wat een diversiteit aan leven! Dit maakte de lange reis meteen goed. Wat een prachtige omgeving. We werden vriendelijk begroet door de andere vrijwilligers die ons meteen thuis lieten voelen. Eenmaal aangekomen in de slaapkamer werd ik ook warmhartig begroet door een grote kakkerlak die zich genesteld had in mijn bed. Je zult hier als vrijwilliger moeten leren samenleven met alle andere levensvormen, dus ook kakkerlakken! Inmiddels hebben de muggen en zandvliegen mij voorzien van een prachtige collectie aan bulten en deze zullen zich in de komende weken nog wel gaan uitbreiden. Er zijn verschillende werkzaamheden in het center en in de volgende updates ga ik jullie meer vertellen over het werk wat ik hier zoal uitvoer en krijgen jullie informatie over de verschillende dier(soorten) die ik heb ontmoet. Momenteel ben ik bezig met het leren van alle werkzaamheden en maak ik nog kennis met alle diersoorten die in en rondom het center leven. 1 ding is zeker: Ik ga me hier zeker niet vervelen. Jullie horen snel weer van mij!  

Groetjes, Chantal (En ook van Karlijn!)

Het aftellen is begonnen...

Bericht - 27 februari 2018 om 14:50 uur

Hoi allemaal!

Op 10 Maart 2018 vertrek ik samen met mijn klasgenoot Karlijn naar Peru om daar acht weken stage te lopen bij Esperanza Verde. Esperanza Verde is opgericht door Nederlanders Douwe en Olivia en is een wildlife rescue center gelegen in de amazone welke zich bezig houdt met de conservatie van wildlife en het regenwoud. Mijn reis naar Peru wordt mede mogelijk gemaakt door Helicon MBO Velp en de door hun geschonken excellentie beurs. Mede voor de dier-studenten van het Helicon heb ik deze blog opgericht. Ik hoop andere studenten in dierverzorging te inspireren zelf hun grenzen te verleggen en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie