Avatar Carlijn Hendriks

Carlijn Hendriks

Momenteel is carlijnhendriks bezig met de reis Minor Internationalisering. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van carlijnhendriks

Blijf op de hoogte van de reisblog van carlijnhendriks door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Weekend 4, Lake District, Liverpool

Bericht - 20 februari 2018 om 00:33 uur

Vrijdag 16-02-2018

Vrijdagochtend hebben we lekker uitgeslapen (nog langer dan normaal) en zijn we naar het Lake District gegaan. Van collega’s hier hebben we er veel over gehoord, dus dachten we, daar gaan we zeker heen. We zijn hier met de trein heen gegaan vanaf Warrington. De treinreis bracht ons door heuvelachtig landschap waar Groot Brittannië natuurlijk ook bekend om staat. Mooie groene heuvelachtige velden omheind door heggen en kronkelige bomen afgewisseld met kleine steden met veel witte huisjes afgewisseld door de zee.
Toen we aankwamen hebben we een klein half uurtje gewandeld naar Bowness-on-Windermere. Hier zijn we richting het oosten gelopen, dus van het meer af. Dit betekende dat we (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Week 3; Modaliteiten

Bericht - 19 februari 2018 om 22:26 uur

Maandag 12-02-2018
Maandagochtend hebben we eerst met Louise afgesproken wat het plan voor deze week zou zijn. We hebben aangegeven dat we overal met mee wilden kijken. Dit was dan ook zo gepland. Nadat we de modaliteiten zijn afgegaan om te vragen wanneer welke modaliteit interessant zou zijn. Maandagmiddag heb ik met de echo meegekeken. Ik heb deze middag meegekeken hoe de early-pregnancy scans worden uitgevoerd. Dit was erg leuk, er zijn van allerlei soorten mensen voorbij gekomen, van jong tot oud. Er werden zwangerschappen gescand van 6 tot 16 weken. Hierbij was het verschil heel duidelijk te zien. Soms was het ’t geval dat een uitwendige echo niet genoeg signaal (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Weekend 3, Chester

Bericht - 19 februari 2018 om 22:21 uur

Vrijdag 09-02-2018
Vrijdag zijn we naar Chester geweest, dit was een erg authentiek en typisch Engels stadje. De huizen waren wit met die zwarte randen, er was een hele oude kathedraal welke we ook hebben beklommen wat ook een heel mooi uitzicht gaf. Daarnaast had de stad een stadsmuur waar je overheen kon lopen en waardoor we de hele stad hebben gezien. In de stad was een park met tamme eekhoorns welke uit je hand wilden eten, zelfs als er geen brood was! Na de hele stad door te zijn geweest zijn we met een redelijk korte treinrit weer terug naar The Mersey house gegaan.  

Zaterdag 10-02-2018
Zaterdag was een uitrust-was-luierdag, deze (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Week 2; A&E en Main

Bericht - 12 februari 2018 om 21:24 uur

Week 2 was bijna hetzelfde als week 1 ik heb mijzelf wat meer laten interesseren in de omliggende gebeurtenissen bij de Spoedeisende hulp(A&E) en de gewone röntgenkamers (Main).

Maandag 05-02-2018:
Maandag heb ik de hele dag op A&E gestaan, er was ’s ochtends niet veel te beleven dus heb ik de ochtend met de verslaglegging meegekeken. Hierdoor ga je toch anders naar de opnamen kijken die je zelf hebt gemaakt.  

Dinsdag 06-02-2018:
Dinsdag stond ik op Main er waren er veel collega’s dus was het lastig om aan te geven dat ik ook foto’s wilde maken. Dus ben ik even bij de dexa-metingen wezen kijken om daar een indruk van te krijgen. (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Weekend 2, Manchester

Bericht - 12 februari 2018 om 21:10 uur

Hallo allemaal hier is weer een blog van het weekend, weekend nr. 2.

Vrijdag 02-02-2018

Vrijdag zijn we naar Manchester geweest. Toen we hier aankwamen met de trein hadden we nog geen idee waar we heen moesten, dankzij google Maps hebben we alle toeristische plekjes die we van tevoren hadden bedacht kunnen vinden. Toen we uit het station liepen (Manchester Victoria) waren we erg dicht bij de Manchester Cathedral, deze zijn we voorbij gelopen. We hadden als plan deze op het laatst te bezoeken omdat deze dichtbij het station en een leuk eettentje lag waar we op het einde graag heen wilden. Dus zijn we naar de John Rylands library gegaan, (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

De eerste week

Bericht - 01 februari 2018 om 23:26 uur

 Dit is een lange (technische) blog over hoe de eerste week op de afdeling radiologie ging.  

Maandag 29-01-2018
We hadden in het weekend Whatsapp contact gehad met Louise (onze contactpersoon op de afdeling) hiermee hadden we afgesproken dat we ons om 9 uur ’s ochtends moesten melden bij de afdeling Radiologie, wat ik bestempel als uitslapen. We waren hier keurig op tijd en maakten voor het eerst echt kennis met Louise. Zij vertelde ons dat als wij binnen kwamen op de afdeling, gelijk naar de bloedafname moesten om bloed te laten prikken voor de mazelen en Rubella. Na de bloedafname hebben we de hele ochtend gepraat, maar nog meer geluisterd naar (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Aangekomen op plaats van bestemming

Bericht - 30 januari 2018 om 09:43 uur

We zijn er! Even een terugblik op zaterdag en zondag.

Zaterdag zijn we vertrokken vanaf Schiphol met een (klein) vliegtuig naar Manchester. Zoals elke keer bij het vliegen voelde ik de spanning in mijn buik bij het opstijgen. Toen we eenmaal rustig in de lucht vlogen en niks meer te zien was uit het raampje heb ik geprobeerd niet te denken aan dat ik 6 weken in Warrington zou zitten. Maar vooral niet proberen te denken dat ik 6 weken niet thuis zou zijn. Toen we bijna bij Manchester waren keken we uit over een zonnig wolkendek. Maar die zonnige vakantiegevoelens gingen snel weg toen we (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Nog één week tot vertrek!

Bericht - 22 januari 2018 om 22:36 uur

Zaterdag is het zover, dan gaan we op stage! De spanning wordt al voelbaar, thuis, op de afdeling, bij mijn vriendinnen maar vooral bij mijzelf. 

Alle voorbereidingen zijn klaar. We hebben leerdoelen moeten schrijven, de verzekeringen op orde gebracht, vaccinaties doorgegeven en nog veel meer. Kortom we hebben veel moeten regelen.
Na ruim een half jaar bezig te zijn geweest met deze stage, komt deze toch echt heel dichtbij. Het bevatten kan ik nog niet helemaal. Maar ik heb er wel enorm veel zin in, wat een uitdaging!

Carlijn

Info:
https://https//en.wikipedia.org/wiki/Warrington 

(...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie