Avatar Carlijn Hendriks

Carlijn Hendriks

Weekend 6; Ballet en mountainbiken

Bericht - 08 maart 2018 om 00:25 uur

Vrijdag 02-03-2018
Vrijdag hebben we lekker uitgeslapen, hier was ik ook echt even aan toe. Toen we wakker werden hebben we broodjes gebakken en zijn daarna naar het centrum van Warrington gegaan om iets leuks te scoren voor Louise als afscheid. We hebben een doe-het-zelf-cocktail-groeien gekocht (en ja je leest het goed, groeien;). Ook konden we haar hond niet buiten beschouwing laten, dus hebben we voor Oscar wat hondensnoepjes en kauwsticks gekocht. Toen we ’s middags thuis kwamen zijn we nog even bezig geweest voor school en hebben we ons op tijd klaar gemaakt voor de avond. Op het avondprogramma stond namelijk een Balletvoorstelling. We hebben ons in de rokjes (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Week 5; Overal nog even meesnuffelen

Bericht - 07 maart 2018 om 00:33 uur

Maandag 26-02-2018
Maandag hebben ik ’s ochtends op Main gestaan. Het was erg onhandig, want voorheen waren er alleen de tweedejaars leerlingen aanwezig op de werkvloer, maar deze week zouden ook de derdejaars leerlingen aanwezig zijn. Dit betekent meer mensen in de röntgenkamer die moeten vragen of ze een bepaalde opname mogen maken, deze maken en vervolgens om bevestiging moeten vragen. De hele tijd wordt dus naar een volleerd Radiographer gezocht om te controleren.
In Nederland wordt, na tests natuurlijk, de verantwoordelijkheid bij de leerling gelegd. Als deze het gevoel heeft dat hij/zij niet competent genoeg is om iets te doen, dan doe je dit samen met gediplomeerde laborant. Op (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekend 5; Conwy

Bericht - 03 maart 2018 om 11:22 uur

Vrijdag 23-02-2018
Vrijdags zijn we gaan shoppen, niet heel uitgebreid, maar we hadden in ieder geval niets gepland voor vandaag. Dit was best wel prettig en de dag ging best snel voorbij. Ook hadden we in ons achterhoofd dat we de volgende dag een (lange) wandeling zouden hebben met enkele collega’s.  

Zaterdag 24-02-2018
Zaterdags zijn we wezen wandelen met wat collega’s. We gingen hiervoor naar Conwy, in het noorden van Wales, net onder Llandudno (wat ook een heel mooi plaatsje blijkt te zijn)(http://cadw.gov.wales/daysout/conwycastle/?lang=en). We hebben ruim 12 km gelopen in totaal. De route begon op het strand die echt gigantisch was omdat het eb was. In de verte (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 4; Gebroken week

Bericht - 27 februari 2018 om 00:47 uur

Maandag 19-02-2018
Maandagochtend zijn we eerst weer langs Louise gegaan, om te bespreken wat het plan was deze week. Bij ons eerste contact in Nederland waarop onze stage werd goedgekeurd werd ons verteld dat we een dag/middag met de studenten van het ziekenhuis naar hun Universiteit in Liverpool zouden gaan. Natuurlijk kan er niet zomaar een hele dag ‘vrij’ genomen worden, dus zijn we ’s ochtends weer verdeeld over A&E (SEH) en Main (normale röntgenkamers). Rond 11:30 zijn we terug gegaan naar the Merseyhouse om ons om te kleden voor een middagje Liverpool.
We konden de heenweg gelukkig met een van de leerlingen meerijden wat weer een treinkaartje scheelt. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekend 4, Lake District, Liverpool

Bericht - 20 februari 2018 om 00:33 uur

Vrijdag 16-02-2018

Vrijdagochtend hebben we lekker uitgeslapen (nog langer dan normaal) en zijn we naar het Lake District gegaan. Van collega’s hier hebben we er veel over gehoord, dus dachten we, daar gaan we zeker heen. We zijn hier met de trein heen gegaan vanaf Warrington. De treinreis bracht ons door heuvelachtig landschap waar Groot Brittannië natuurlijk ook bekend om staat. Mooie groene heuvelachtige velden omheind door heggen en kronkelige bomen afgewisseld met kleine steden met veel witte huisjes afgewisseld door de zee.
Toen we aankwamen hebben we een klein half uurtje gewandeld naar Bowness-on-Windermere. Hier zijn we richting het oosten gelopen, dus van het meer af. Dit betekende dat we (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 3; Modaliteiten

Bericht - 19 februari 2018 om 22:26 uur

Maandag 12-02-2018
Maandagochtend hebben we eerst met Louise afgesproken wat het plan voor deze week zou zijn. We hebben aangegeven dat we overal met mee wilden kijken. Dit was dan ook zo gepland. Nadat we de modaliteiten zijn afgegaan om te vragen wanneer welke modaliteit interessant zou zijn. Maandagmiddag heb ik met de echo meegekeken. Ik heb deze middag meegekeken hoe de early-pregnancy scans worden uitgevoerd. Dit was erg leuk, er zijn van allerlei soorten mensen voorbij gekomen, van jong tot oud. Er werden zwangerschappen gescand van 6 tot 16 weken. Hierbij was het verschil heel duidelijk te zien. Soms was het ’t geval dat een uitwendige echo niet genoeg signaal (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekend 3, Chester

Bericht - 19 februari 2018 om 22:21 uur

Vrijdag 09-02-2018
Vrijdag zijn we naar Chester geweest, dit was een erg authentiek en typisch Engels stadje. De huizen waren wit met die zwarte randen, er was een hele oude kathedraal welke we ook hebben beklommen wat ook een heel mooi uitzicht gaf. Daarnaast had de stad een stadsmuur waar je overheen kon lopen en waardoor we de hele stad hebben gezien. In de stad was een park met tamme eekhoorns welke uit je hand wilden eten, zelfs als er geen brood was! Na de hele stad door te zijn geweest zijn we met een redelijk korte treinrit weer terug naar The Mersey house gegaan.  

Zaterdag 10-02-2018
Zaterdag was een uitrust-was-luierdag, deze (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Week 2; A&E en Main

Bericht - 12 februari 2018 om 21:24 uur

Week 2 was bijna hetzelfde als week 1 ik heb mijzelf wat meer laten interesseren in de omliggende gebeurtenissen bij de Spoedeisende hulp(A&E) en de gewone röntgenkamers (Main).

Maandag 05-02-2018:
Maandag heb ik de hele dag op A&E gestaan, er was ’s ochtends niet veel te beleven dus heb ik de ochtend met de verslaglegging meegekeken. Hierdoor ga je toch anders naar de opnamen kijken die je zelf hebt gemaakt.  

Dinsdag 06-02-2018:
Dinsdag stond ik op Main er waren er veel collega’s dus was het lastig om aan te geven dat ik ook foto’s wilde maken. Dus ben ik even bij de dexa-metingen wezen kijken om daar een indruk van te krijgen. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekend 2, Manchester

Bericht - 12 februari 2018 om 21:10 uur

Hallo allemaal hier is weer een blog van het weekend, weekend nr. 2.

Vrijdag 02-02-2018

Vrijdag zijn we naar Manchester geweest. Toen we hier aankwamen met de trein hadden we nog geen idee waar we heen moesten, dankzij google Maps hebben we alle toeristische plekjes die we van tevoren hadden bedacht kunnen vinden. Toen we uit het station liepen (Manchester Victoria) waren we erg dicht bij de Manchester Cathedral, deze zijn we voorbij gelopen. We hadden als plan deze op het laatst te bezoeken omdat deze dichtbij het station en een leuk eettentje lag waar we op het einde graag heen wilden. Dus zijn we naar de John Rylands library gegaan, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste week

Bericht - 01 februari 2018 om 23:26 uur

 Dit is een lange (technische) blog over hoe de eerste week op de afdeling radiologie ging.  

Maandag 29-01-2018
We hadden in het weekend Whatsapp contact gehad met Louise (onze contactpersoon op de afdeling) hiermee hadden we afgesproken dat we ons om 9 uur ’s ochtends moesten melden bij de afdeling Radiologie, wat ik bestempel als uitslapen. We waren hier keurig op tijd en maakten voor het eerst echt kennis met Louise. Zij vertelde ons dat als wij binnen kwamen op de afdeling, gelijk naar de bloedafname moesten om bloed te laten prikken voor de mazelen en Rubella. Na de bloedafname hebben we de hele ochtend gepraat, maar nog meer geluisterd naar (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2