Avatar Birgit van Gerwen

Birgit van Gerwen

De eerste week

Geplaatst op 11 september 2018 om 20:03 uurZo, de eerste week zit erop. Waar de start nogal stroef was (ze dachten dat we pas september 2019 zouden komen en niemand wist waar we ons dan maandag zouden kunnen melden) is de week voorbij gevlogen! Zondagavond kwamen er plotseling nog 2 coassistenten uit Rotterdam aan voor hun coschap in het ziekenhuis en zij hadden van een arts een tijd en plaats voor de overdracht gekregen. 

Na de overdracht werden we, na opnieuw wat geduld, naar onze afdelingen gebracht. Ik begon op de chirurgie. We hebben zelf ons rooster mogen samenstellen, waarbij ik ervoor gekozen heb om 2 weken chirurgie, 4 weken gynaeocologie, 2 weken interne geneeskunde, 3 weken kindergeneeskunde en 1 week outreach (in dorpjes kinderen vaccineren enz.) te doen.

Bij de chirurgie zijn het heel aardige en enthousiaste artsen die je graag van alles willen leren. Een dag duurt voor mij ongeveer van 7:45 tot 15:30 (dit wisselt wel nogal per afdeling) waarbij ze steeds starten met een ronde langs alle liggende patiĆ«nten en dan afhankelijk van de dag naar de OK gaan voor geplande operaties of naar de out-patient department (een soort polikliniek). Op de OPD heb ik zelf al 2 patiĆ«nten gezien, waarbij een vriendelijke verpleegkundige alles voor mij naar het Twi vertaalde en weer terug naar het Engels. 

Na een dag coschap wordt er elke avond (behalve in het weekend) super lekker Afrikaans eten voor ons gekookt door Abu. Zo hebben we al een keer redred (bonen met gebakken banaan), spaghetti en nog enkele andere gerechten gegeten, waarbij ze elke avond popcorn maakt als toetje met vers fruit en soms nog wat extra's (zoals een cake)!

Net voor het weekend moesten Willem en ik plotseling overhuizen naar een ander huisje. Blijkbaar was het huisje voor de Nederlandse coassistenten nog niet klaar toen wij aankwamen. Ook hier hebben we een lekker binnenplaatsje en een eigen keuken (hoewel we die dus niet heel vaak hoeven te gebruiken). 

In het afgelopen weekend zijn we met een trotro (een busje dat helemaal volgepropt wordt met passagiers) naar Sunyani geweest, waar we met andere coassistenten uit Nederland hadden afgesproken om te gaan zwemmen. Hier bijgevoegd is een foto van ons uitzicht in de trotro en onder foto's staan nog wat nieuwe foto's van het huisje en van een maaltijd van Abu :)

Geef bpcvg een extra fijne vakantie cadeau!

bpcvg gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan bpcvg meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie