Avatar Birgit van Gerwen

Birgit van Gerwen

Momenteel is bpcvg bezig met de reis Ghana. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van bpcvg

Blijf op de hoogte van de reisblog van bpcvg door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Outreach

Bericht - 24 november 2018 om 14:12 uur

Het coschap zit er bijna op, nog anderhalve week en dan kan het reizen beginnen.
In de afgelopen week ben ik een dagje mee geweest op outreach. Dit is vergelijkbaar met het consultatiebureau in Nederland, alleen komen de verpleegkundigen dan naar jouw dorp in plaats van andersom.Oorspronkelijk zouden we om 7:30 vertrekken, maar zoals altijd hier in Afrika werd dit iets later (9:00 uur...). Met 9 medewerkers en een chauffeur gingen we in 1 jeep naar het dorpje, waar vervolgens een weegschaal aan een boom werd opgehangen en dat was de werkplek voor die dag. Gedurende de ochtend kwamen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ik leef nog!

Bericht - 03 november 2018 om 17:55 uur

Al weer een hele tijd geleden dat ik iets van me heb laten horen. Dit heeft ermee te maken dat we in de weekenden proberen leuke dingen te doen en ik mijn laptop dan niet bij me heb en dat het internet wel erg traag is als ik via mijn telefoon een verbinding moet maken en ik dan niet altijd het geduld heb...
Inmiddels heb ik al 9 weken coschap gehad en heb ik er nog maar 4 te gaan. Ik ben de afgelopen weken al bij chirurgie, gynaecologie, interne geneeskunde en op de spoedeisende hulp geweest en heb (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste week

Bericht - 11 september 2018 om 20:03 uur

Zo, de eerste week zit erop. Waar de start nogal stroef was (ze dachten dat we pas september 2019 zouden komen en niemand wist waar we ons dan maandag zouden kunnen melden) is de week voorbij gevlogen! Zondagavond kwamen er plotseling nog 2 coassistenten uit Rotterdam aan voor hun coschap in het ziekenhuis en zij hadden van een arts een tijd en plaats voor de overdracht gekregen. 

Na de overdracht werden we, na opnieuw wat geduld, naar onze afdelingen gebracht. Ik begon op de chirurgie. We hebben zelf ons rooster mogen samenstellen, waarbij ik ervoor gekozen heb om 2 weken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Aankomst ziekenhuis

Bericht - 02 september 2018 om 14:40 uur

Zo, na een busreis van ruim 8 uur zijn we gisterenavond goed aangekomen bij het ziekenhuis in Techiman. Hier hebben we een eigen huisje gekregen met ieder een eigen slaapkamer om te verblijven de komende 3 maanden. Bij afbeeldingen staan wat foto's van het huisje, de binnenplaats en de slaapkamer. Ook kunnen we net het ziekenhuis zien vanuit het huisje. Het hele terrein is een soort campus van het ziekenhuis en verblijfplaatsen voor onder anderen de artsen. Op de website van het ziekenhuis zelf staan hier ook wat afbeeldingen van: www.holyfamilyhospitaltechiman.com.

Het stadje zelf is een gemoedelijk (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie