Avatar Bart de Bruin

Bart de Bruin

Rondtrekken door Ethiopië: Simien Mountains en de Danakil Depression

Bericht - 27 november 2017 om 14:51 uur

Dag 1 (dinsdag 14 november)
Gisteren nog wat problemen gehad, omdat ineens onze bus geannuleerd was. Gelukkig waren er nog plekken vrij in een bus van een andere maatschappij. Net gegeten en ingecheckt bij ons hotel in Gondor. Vannacht ging om 3.15 uur de wekker, omdat we om 4.00 uur met de taxichauffeur hadden afgesproken. Vanaf 4.30 uur zaten we dus in de bus, al vertrokken we pas om half 6. Ergens in de bergen hebben we nog even met pech gestaan omdat de remblokken oververhit waren. De chauffeur remde vrolijk zijn volle bus alleen af met de rem i.p.v. ook zijn koppeling te gebruiken, dus ja (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Maandag 23 oktober – Woensdag 8 november: Checheho, Mekontatjas, Sendafa en Entoto

Bericht - 08 november 2017 om 14:43 uur

Hoi oma, hoe is het met u? Ik hoorde dat Piet u heeft uitgelegd hoe mijn blogje te vinden, dus bij deze weer een nieuwe update. Het was tenslotte ook alweer even geleden:

De eerste week van de atleten is begonnen en er wordt druk getraind. In de ochtend starten de trainingen om 6.00 uur, zodat de atleten daarna naar school kunnen. Om 16.00 uur is dan de tweede training van de dag. Ook hebben we deze week ontdekt dat de atleten uiterlijk om 20.00 uur terug moeten zijn op het terrein. Zijn ze te laat, zit de poort al op slot en moeten ze (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Trainen met Ethiopië onder 20, avondje uit en de Klassieker!

Bericht - 24 oktober 2017 om 11:22 uur

Maandag 16 oktober
Vandaag is er echt heel weinig gebeurd. Omdat we waarschijnlijk met Sami naar Mercato (de grootste markt van Afrika) zouden gaan, wilde ik nog even pinnen. Om onverklaarbare redenen gaven twee pinautomaten echter aan, dat mijn pinpas geblokkeerd was… Toch wel even kleine paniek, maar goed we hebben nog wel wat geld op zak dus gewoon maar de taxi in.  

Toen wij bij Sami aankwamen, zat hij al op ons te wachten. We waren namelijk iets later dan afgesproken bij zijn huis. Met Sami zijn we eerst naar Ethiopian Telekom gegaan om een Ethiopische simkaart te regelen. Dat gaat hier allemaal heel bureaucratisch als je (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Assela en het afscheid van Nout

Bericht - 17 oktober 2017 om 10:26 uur

Donderdag 12 oktober
Vanochtend ontbeten in het appartement, waarna Sjors en ik weer het Zola Hotel opzochten voor de benodigde wifi, terwijl Nout een extra strength & conditioning training ging geven aan de coaches. In het Zola Hotel konden we weer een beetje aan het werk voor onze onderzoeken. Nadat Jochem zich bij ons had gevoegd, hebben we met zijn drieën hier geluncht: tibs injera.  

Na de lunch weer het appartement opgezocht, toen Sjors geïnspireerd door de sportieve omgeving op het heetst van de dag nog maar een rondje ging hardlopen. Waar Nout op dat moment uithing, was nog wel even onbekend voor ons. Toen Sjors net terug (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Eerste dagen (6 oktober – 11 oktober)

Bericht - 12 oktober 2017 om 09:50 uur

Vrijdagochtend toch wel met spanning in de beentjes naar Schiphol. Zit mijn paspoort wel in mijn tas? Heb ik alles in mijn koffers gestopt wat ik nodig heb? Wat ga ik aantreffen in Addis Abeba op de Ethiopian Youth Sports Academy (EYSA)? Bovendien wordt dit mijn eerste trip buiten Europa!! Gelukkig had ik mijn vader en mijn zusje Inge mee, die nog even afscheid konden nemen op Schiphol. Daarna was het zoeken naar Nout, Sjors en Jochem om samen in te checken en onze bagage in te leveren. De McDonalds bracht nog een laatste Westers ontbijt voordat we vertrokken naar het verre Ethiopië.  

Na een heel (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Test

Bericht - 06 oktober 2017 om 00:08 uur

Test
5 reactiesPlaats een reactie