Avatar Rik en Conrad by car

Rik en Conrad by car

10de dag, geen beren op de weg

Bericht - 22 augustus 2017 om 18:32 uur

Vandaag wederom om 06.45 opgestaan, en om 8.15 in de auto gestapt om onze weg te vervolgen naar ons volgende punt Krasnoyarsk, het wordt steeds moeilijker om de plaatsnamen uit te spreken of te onthouden. Vandaag hebben wij 791 kilometer gereden in 10.5 uur op zich een redelijk gemiddelde, het wordt steeds minder druk op de weg, maar er zijn dan ook alleen nog maar tweebaanswegen, we zijn vandaag ook van de vlakke toendra in de heuvels terecht gekomen wat het inhalen van vrachtauto's bemoeilijkte, veel bochten in de weg, de benzinepompen worden schaarser en helemaal de WC, ik heb (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

9de dag hebben wij ons zelf verwent

Bericht - 21 augustus 2017 om 18:45 uur

Vandaag hadden wij maar 651 kilometer te gaan naar Novosibirsk, dit deden wij in 8 uur en 15 minuten, met een uur tijdsverschil erbij (zitten wij nu op +5) waren wij om 17.30 in ons Hotel en wat voor een Hotel "het Marriott" in het hartje centrum. Novosibirsk is een echte industriestad, en in onze ogen niet mooi.

De reis is goed verlopen, de wegen in Siberië zijn allemaal 2 baan, met veel politie langs de kant van de weg, maar vandaag hebben ze ons niet aangehouden. Het wolkendek was vandaag adembenemend mooi, vandaar ook de foto's. Vandaag ook een (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

8ste dag, de dag van Siberië

Bericht - 20 augustus 2017 om 21:17 uur

Vandaag vroeg opgestaan 06.45, wassen, aankleden, ontbijten, verhaal schrijven, auto iets wassen, beetje olie erbij en om 08.45 vertrekken naar Omsk in Siberië, wij hebben vandaag 948 kilometer gereden in 12 uur, een gemiddelde van 79 kilometer per uur, voor ons een record in Rusland. De navigatie gaf aan dat wij het in 13 uur en 15 minuten zouden klaren. Nog niet eerder waren wij voor de navigatietijd op de plaats van bestemming. En dat met 2 politiecontroles onderweg. Ik denk dat wij het een beetje door beginnen te krijgen waar wij in het begin nog wel eens een verkeerde afslag (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

dag 7 door 2 tijdzones gereden

Bericht - 20 augustus 2017 om 04:56 uur

Goedemorgen, voor ons is het nu 3 uur vroeger dan in Nederland, gisteren zijn we door 2 tijdzones gereden en vandaag komt er nog 1 bij. We zijn zaterdag iets eerder vertrokken (06.30) omdat we een lange rit voor de boeg hadden en en de tijd niet in ons voordeel werkte. Wij hebben 1027 kilometer gereden in 13,5 uur met een bonus van 2 uur erbij zijn wij gisteren 15,5 uur onderweg geweest en wij kwamen om 23.00 uur aan in Jekaterinenburg. Lange dag onderweg niet veel meegemaakt behalve dan de gebruikelijke opstoppingen. Over het algemeen zijn de benzinestations (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

6de dag naar (sprookjesstad) Kazan

Bericht - 18 augustus 2017 om 23:06 uur

Als sprookjes nog bestonden denk ik dat je ze hier in Kazan nog kunt vinden. Zelden zo mooie stad gezien er jammer dat wij niet meer dan 3 uur hebben om al dit moois te bekijken maar gelukkig is hier ook een vliegveld in de buurt en kunnen wij nog een keer terug komen. Kazan heeft een zeer rijke geschiedenis, wij snappen nu waarom hier veel oorlog is gevoerd.

Vandaag heb ik niet veel te schrijven, we zijn om 7.00 aan het ontbijt verschenen, bij dit ontbijt werd rekening gehouden met gasten over de hele wereld, en kon je zowel (...)

Lees verder


6 reacties • Plaats een reactie

5de dag van onze reis was er 1 van uitrusten en de 10.000 stappen

Bericht - 17 augustus 2017 om 17:28 uur

Het verslag van de 5de dag komt een beetje vroeg. De reden hiervan is dat wij dachten vandaag tot 14.00 te slapen en dan de stad te gaan verkennen. Wij waren echter om 11.00 uur al klaar wakker, doordat onze maag geluid begon te maken, wij hadden gisteren alleen ontbeten en een paar worstjes en borrelnootjes genuttigd in de auto. Wij wouden nog wel slapen, maar ons gestel wou eten, en deze won uiteindelijk.

Lopend van ons Hotel naar het rode plein en hier een paar foto's geschoten, wat vanmorgen om 5 uur  met de auto nog mis ging lukte (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Op de 4de dag wordt onze reserve dag al opgenomen

Bericht - 17 augustus 2017 om 06:28 uur

Goedemorgen beste lezers,

Op de 4de dag hebben wij helaas onze reserve dag al op moeten nemen. Daar ga ik zo meer over vertellen.
Nog even terug naar Minsk, wat zeker de moeite waard was aan Minsk is voor onze jongeren onder ons die van dansen houden. Want overal op straat komt er muziek uit de boxen en wordt er op straat gedanst, zowel stijl dansen en disco. Erg gezellig om naar te kijken. Ik heb hier nog een filmpje van gemaakt deze probeer ik later te opladen.

Maar nu terug na 16 augustus, wekker gezet om 07.00 uur want het ontbijt (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

3de dag naar Minsk

Bericht - 15 augustus 2017 om 22:56 uur

Fuck ben ik een uur aan het schrijven wil ik de tekst opslaan en alles weg. Kun je weer opnieuw beginnen. Ik ga nu na iedere alinea even de tekst opslaan, dit houd in dat jullie meerdere mailtjes gaan ontvangen. Jammer maar helaas.

Vandaag naar Minsk 548 kilometer een appeltje eitje zo dachten wij vanmorgen, dus eerst nog even wat foto's van het buitenaanzicht van ons Hotel in Warschau gemaakt, deze zijn inmiddels geplaatst. Zo kun je zien dat het Hotel echt afgelegen  in een steegje lag en wij hem daarom niet konden vinden. Daarna ontbijten bij een plaatselijke bakker (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

dag 2

Bericht - 15 augustus 2017 om 07:45 uur

Goedemorgen,
vandaag wakker geworden om 07.00 uur zonnetje schijnt buiten en het wordt vandaag rond de 25 graden. Vandaag rijden wij naar Minsk een kleine 600 kilometer hier vandaan.

Wat is er gisteren gebeurd, om 14.15 kwamen wij aan in Warschau, eenmaal daar konden wij het Hotel niet vinden in de centrum de auto stuurde ons naar een plek en zei bestemming gereikt maar geen Hotel naar 3 rondjes te hebben gereden en Conrad is Conrad uiteindelijk uit de auto gestapt en het voetgangers gebied ingelopen, zelf bleef ik wachten in de auto op een taxi stand plaats, ook in het (...)

Lees verder


7 reacties • Plaats een reactie

dag 1

Bericht - 14 augustus 2017 om 17:09 uur

Dag 1 zit erop en we zijn al gestart met dag 2

Hoe verliep onze reis tot dusver.

Afgelopen zondag 13 augustus, was ik al vroeg wakker 06.30, het bed naast mij was al leeg, in de pyjama naar beneden en gezellig met Jenjira buiten van de frisse ochtend genoten met Kitty en Channel. (Kitty en Channel zijn onze poezen). Daarna rustig aangekleed en met de voorbereidingen van het ontbijt begonnen Bart, Adrienne, Gertino, Barbera en Bartje zouden 's ochtends met ons het laatste ochtendontbijt delen, voordat wij vertrokken naar Bangkok. Als eerste belde Sam aan om half 10 die had in Apeldoorn (...)

Lees verder


11 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2