Avatar Rik en Conrad

Rik en Conrad

33ste dag, missie geslaagd of niet

Bericht - 14 september 2017 om 12:13 uur

Eindelijk is er weer een blog, van de boys uit Thailand. De vraag is nu of onze missie geslaagd is of niet. na vorige week vrijdag aangekomen te zijn bij de grens van Thailand bleek dat onze auto niet verder mocht, omdat wij niet over de juiste papieren beschikten, daarover had ik al meer verteld. Nu bijna een week later en veel heen en weer gebeld te hebben, zijn wij vandaag weer terug gereden naar Chiang Khong, om alles te gaan regelen met de auto, om het kort te houden we hadden al een beetje het vermoeden dat wij (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

28ste dag, backpacken door Thailand

Bericht - 10 september 2017 om 04:15 uur

Helaas kunnen de foto's niet meer direct gesynchroniseerd worden, en duurt het minaal 24 uur voordat ze op de laptop staan. Waarom? Dat weten wij ook niet tot China ging het redelijk goed maar hoe verder wij naar het zuiden rijden, hoe langer het duurt. Dus het is erg jammer dat we niet direct plaatjes hebben bij de tekst.

Zoals jullie weten is gisteren onze auto blijven staan op de grens van Thailand, en moeten wij een locale reisagent inhuren om de auto in te klaren, het probleem is nu dat wij vrijdagmiddag aankwamen en het nu weekend is dus (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

27ste dag, met 1 been in Thailand

Bericht - 08 september 2017 om 13:17 uur

Ja het is dan zo ver Conrad en Rik zijn gearriveerd in Chiang Khong Thailand, nu de auto nog, deze staat vooralsnog geparkeerd bij de Thaise grens in niemandsland. Vanmorgen hadden wij besloten om extra vroeg te vertrekken omdat wij 2 grensovergangen moesten oversteken, we hadden besloten om niet in Laos te blijven slapen, wat achteraf een goede keuze bleek te zijn.

Om 07.15 zatten wij in de auto naar de Chinese / Laos grens na 187 kilometer en 3 uur en 45 minuten rijden over 2 baans wegen, waren wij aangekomen bij de grens, hier verliep eigenlijk alles zonder (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

26ste dag, laatste overnachting in China

Bericht - 07 september 2017 om 14:36 uur

Vanmorgen vroeg om 9.00 weggereden uit Kunming naar Xishuangbanna. Ik heb de naam nu opgeschreven maar uitspreken kan ik het nog steeds niet. Na 547 kilometer rijden zijn we aangekomen bij ons laatste hotel in China het Sheraton hotel, is meer een resort dan een hotel en ligt ver van het centrum af. Dus hebben wij besloten vandaag in het hotel door te brengen, ze zijn in het hotel een film aan het maken, waarover weten we niet, en zullen we wel nooit te weten komen. Plekje bij de bar opgezocht, om te zien wat er allemaal gebeurt, er lopen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

25ste dag, Stone Forrest

Bericht - 06 september 2017 om 13:45 uur

Vandaag niet z'n leuk nieuws gehoord uit Epe, het paard (Vito) van mijn oudste dochter is overleden aan vermoedelijk een hersenbloeding. Ik weet hoe mij dochter gehecht was aan haar paard, en dan voelt de afstand alleen maar groter als je in China zit. En dan heb je niet z'n behoefte om een leuk verhaal te schrijven. Daarom zal ik het vandaag een beetje kort houden. En wensen Conrad en ik Barbera erg veel sterkte met het verwerken van het verlies van een geweldig paard.

Vandaag zijn wij naar stone forrest geweest, een rit van 182 kilometer heen en terug, China (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

24ste dag, Earth Forrest

Bericht - 05 september 2017 om 16:04 uur

Vandaag weer een stadje verder gereden naar Kunming 494 kilometer met een tussenstop bij de earth forrest, dit park ligt z'n 180 kilometer voor Kunming, dit gebied (earth forrest) staat bekend om zijn zandbergen, door de eeuwen heen is er door de regen en wind een bijzonder mooie natuurverschijnsel verschenen wat de Chinezen earth forrest noemen. Het park ligt z'n 15 kilometer van de snelweg, om daar te komen, moet je door een paar authentieke plaatsen, waar je nog wel het vee door de dorpen ziet lopen en een boer op een kar met koeien ervoor, toch wel leuk (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

23ste dag, Conrad en Rik in de wolken

Bericht - 04 september 2017 om 14:51 uur

Yep, na een rustdag na een zware bergetappe, hebben wij vandaag koers gezet naar Xichang, Xichang ligt maar op 464 kilometer van Chengdu, maar toen wij de route gingen bepalen wisten wij niet hoe goed de wegen waren in China, en de hotels zijn al geboekt, dus hebben wij niet veel speelruimte om daar van af te wijken, anders waren wij vandaag waarschijnlijk doorgereden naar Kunming, Conrad heeft het wel een beetje gezien in China en wil graag naar het volgende land, waar er meer mensen zijn die Engels spreken. Wij hebben over deze 464 kilometer ook maar 5 (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

22ste dag Panda news

Bericht - 03 september 2017 om 12:31 uur

De 22ste dag zijn wij in Chengdu gebleven, en er komen vandaag geen kilometer bij, de tussenstand blijft op 12.274 kilometer staan. Wij zijn vandaag bij het Panda fok centrum van China geweest er zijn hier meer dan 100 panda's waar je er ongeveer 60 van kunt zien, de foto's hebben we geplaatst bij de foto's van Chengdu. De foto waarop 3 kleine Panda's te zien zijn zijn 3 maanden oud. Bij ons in het hotel zit ook een filmploeg die volgende week een documentaire gaat maken over het terug zetten van de Panda's in het wild. Panda's zijn (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

21ste dag, Chengdu nooit van gehoord.

Bericht - 02 september 2017 om 15:51 uur

Zitten we in de auto, en dan gaan we naar Chengdu, wij kijken elkaar aan, dan lezen we hoeveel inwoners hier wonen 14.000.000, dat is bijna net zo veel als in Nederland. En wij hebben nog nooit van Chengdu gehoord. Dan zijn wij toch niet zulke wereldburgers als we denken te zijn. Vanmorgen om 8.00 vertrokken en na 726 kilometer en 8 en een half uur rijden door de bergen kwamen we aan in ons hotel, dit is het eerste hotel dat buiten het centrum ligt z'n 20 kilometer, maar 3,5 kilometer van het Panda centrum dat op Conrad verlanglijstje (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

20ste dag, Terracotta Army Xi'an

Bericht - 01 september 2017 om 11:26 uur

Er zijn nieuwe foto's geplaatst bij Xi'an.

Vandaag bij een van de grootste bezienswaardigheden van China geweest, het Terracotta Army bij Xi'an, dit Terracotta leger is door de eerste keizer van China (Qin Shi Huangdi) in het jaar 250 voor Chr. gebouwd, hij gebruikte hiervoor 700.000 werkers / slaven om dit bouwwerk te voltooien. De keizer heeft dit enorme bouwwerk (graftombe) gebouwd, zodat hij na zijn leven op aarde verder kan leven, er zijn veel overeenkomsten met de piramides in Egypte. Alleen liggen de graftombes in Xi'an onder de grond. Net zoals bij veel Farao's zijn ook hier alle medewerkers die bij (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3