Avatar Wendy En Steven

Wendy En Steven

Op weg naar Chili

Bericht - 07 juli 2017 om 21:19 uur

We vertrekken zaterdagochtend om 7 uur uit Volcan. We hebben een tocht van zo'n 5 uur voor de boeg om in San Pedro de Atacama (Chili) te komen. We verwachten zo'n 3 uur nodig te hebben voor de grens. Om 7.50 arriveren we bij de politiepost en die geven aan dat de pas tot 14 uur open is. Gelukkig! We stoppen niet teveel voor foto's, want we willen door crossen naar de grens. Na 4 uur zijn we bij de grens. We hebben alle autopapieren bij de hand en gaan naar binnen. De Argentijnse en Chileense politie, douane ect. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Cerro Hornocal, kleurige berg

Bericht - 07 juli 2017 om 19:28 uur

Vrijdag zijn we redelijk op tijd (8.30) vertrokken naar Humahuaca. We hadden gehoord dat je voor de kleurige berg een beetje op tijd moet zijn omdat de kleuren dan mooi zijn. Ik dacht dat de berg in Humahuaca zelf was, maar dit was niet het geval. Ik had mezelf niet helemaal goed ingelezen. Na een uurtje rijden kwamen we in Humahuaca. Toen zag ik een bordje 'Corro Hornocal' 23 kilometer. Die 23 kilometee ging niet over een mooie geasfalteerde weg, maar een vreselijje grintweg vol hobbels en gaten. Daarbij moesten we ook nog eens stijgen naar 4350 meter. Ik (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Lange dagen in de auto

Bericht - 03 juli 2017 om 15:06 uur

Ola! We zijn woensdag vertrokken vanuit San Villa Augustin. De reis gaat 7 uur duren naar Tucuman. We gaan hier puur naar toe om te overnachten en donderdag gaan we weer verder rijden naar Volcan, stuk boven Salta. Wegrijdend uit San Villa Augustin is het een barre weg! De rivier naast de weg is het alvalt aan het vernietigen. Hele stukken asvalt weggeslagen. Ze hebben er een grintweg naast gelegd zodat wij nog wel veilig kunnen rijden. Onderweg móesten we tot twee keer toe de rivier doorkruisen. Dan stroomt de rivier gewoon ineens over de weg. Eén keer was (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Talampaya en Ischigualasto N.P.

Bericht - 29 juni 2017 om 04:10 uur

Maandag zijn we naar het Talampaya N.P. gereden. Dit was het uiteindelijke 'doel' van onze zuidelijke tocht. Ik ben zelf voor het eerst achter het stuur van onze truck gekropen. Dit was super gaaf. Vrij snel moesten we een berg op, dus slingerende wegen omhoog en omlaag. Best even spannend, maar al snel had ik de auto in control:) totaal was het zo'n 3.5 uur rijden tot we bij Talampya aankwamen. Helaas was het helemaal bewolkt. Best jammer, want de vorige dagen was het gewoon zonnig. We gingen met een bus(je) het park in met nog 13 toeristen (Argentijnen). In (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Autopech op ruta 40

Bericht - 26 juni 2017 om 03:44 uur

Ola, We worden zaterdagochtend uitgezwaaid door de aardige eigenaar van ons huisje in Tafi del Valle. Steef krijgt een dikke hug en ik 3 zoenen. Zo schattig. We moeten vandaag zo'n 3,5 uur rijden naar Belen. De route is niet spectaculair. Gewoon wel aardig. In ieder geval rijden we over goed asvalt. Het is voor mij vandaag vechten tegen de slaap. Altijd heftig als je wakker wil blijven. Onderweg willen we lunchen maar we komen tijdens onze route zo weinig tegen. Dat is eigenlijk de hele route al het geval. We hebben altijd voldoende drinken in de auto + koekjes. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Paardrijden in Cafayate

Bericht - 26 juni 2017 om 03:34 uur

Ola, Vrijdagochtend om 11.30 worden we verwacht bij Estancia Cafayate om 50 minuten de omgeving per paard te verkennen. Dit hadden we in Nederland al geboekt. Na het paard rijden krijgen we een BBQ. We zijn om 11 uur al op bestemming en de man die met ons mee gaat is er ook al. We kunnen gelijk starten. Hij spreekt weer alleen Spaans (wordt er een beetje moe van dat niemand ook maar 1 woord Engels spreekt). De receptioniste spreekt dan toevallig wel Engels en legt nog even snel uit hoe je een paard moet besturen;) nou dat moet (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Roadtrip gaat beginnen

Bericht - 26 juni 2017 om 03:32 uur

Ola, Woensdagochtend zijn we vanaf Iguazu naar Salta gevlogen. Op het vliegveld van Iguazu zijn we zo'n beetje de enige. Gedurende de dag gaan er ook maar 5 vluchten. Op het airport van Salta zit de autoverhuur waar we onze auto hebben gehuurd. We treffen aldaar een aardige man (spreekt ook weer alleen Spaans) die de tijd neemt om alles goed uit te leggen. Na wat contracten te hebben getekend lopen we naar de auto. We hadden een Ford Ranger 4x4 gehuurd maar krijgen een Chevrolet 4x4. We mogen namelijk met een Ford de grens van Chili niet over. De (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Adembenemende Iquazu falls

Bericht - 22 juni 2017 om 14:20 uur

Ola, Maandagochtend vroeg zijn we vanuit Buenos Aires naar puerto Iquazu gevlogen. Hier zijn een van werelds grootste watervallen te bewonderen. Het ligt op de grens Brazilië, Argentinie en Paraqua. Op het airport worden we opgehaald met een taxi die we van tevoren al door onze accommodatie hadden laten regelen. Het is een half uurtje rijden naar ons appartementje (casa 24) dat tegenover het busstation ligt. Bijzonder appartement waar het ook flink koud is. Gelukkig hebben we een kachel om het wat warmer te stoken. Op de planning hebben we de watervallen bekijken vanaf de Braziliaanse kant. Deze kant (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Kou in Buenos Aires

Bericht - 20 juni 2017 om 00:34 uur

Ola, Dag 2 in Buenos Aires. De georganiseerde fietstour door het zuiden van de stad staat op de planning. Ik heb gezien dat het vandaag 10 graden zou zijn. Gister was het denk rond de 23 graden. Wat een verschil! We lopen ons hotel uit: wat een gure koude wind. Brrrr. We hebben geen warmere kleding want onze koffer wordt vanmiddag pas verwacht. Bij de fietsshop krijgen we een lekkere warme bodywarmer en ze hebben nog 1 paar handschoenen voor ons. Iedereen in de stad loopt ook met dikke jassen, sjaals en handschoenen. Ik ben blij dat ik gister (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Wat een eerste dag in Buenos Aires...

Bericht - 18 juni 2017 om 13:14 uur

Buenos dias, We zijn aangekomen in Buenos Aires. Het is ondertussen zaterdag 17 juni 6.45. Klaar om de koffers op te pikken en het avontuur kan beginnen. Bij de bagageband loopt een vrouw rond die op z'n Spaans/Engels meneer de Rijke roept. Ik dacht gelijk: 'dat kan niet goed zijn'. En dat wordt al snel bevestigd. Onze koffers staan nog op Frankfurt. Door de korte overstap hebben de koffers het niet gehaald. Nou wij gelukkig wel;) op het airport moeten we ons melden bij een balie. Daar worden we netjes te woord gestaan. Formulier invullen en dan worden de koffers (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2