Avatar Anne Veltink

Anne Veltink

Hoofdstuk 12: Overnachten op Curaçao bij een wildvreemd gezin?!

Bericht - 24 juni 2018 om 18:06 uur

Hoofdstuk 12: Overnachten op Curaçao bij een wildvreemd gezin?!

Villapark Fontein, Curaçao 24-6-2018

Goedemorgen Nederland!

Terwijl ik dit spiksplinternieuwe reisverhaal schrijf is het op dit prachtige eiland 10.31 AM en heb ik net mijn laatste maaltijd genuttigd op Curaçao. Vanmiddag vlieg ik weer terug naar het mooie Paramaribo. Na grondig onderzoek te hebben uitgevoerd kwam ik erachter dat ik al een dikke vier weken geen blog meer heb geschreven, dus ik vond het hoog tijd voor een nieuw reisverhaal.

De afgelopen vier weken heb ik wederom veel nieuwe ervaringen op gedaan. De meeste waren super gaaf om mee te maken. Helaas is (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 11: Een bezoek brengen aan de EU in Zuid-Amerika?!

Bericht - 15 mei 2018 om 17:22 uur

Hoofdstuk 11: Een bezoek brengen aan de EU in Zuid-Amerika?!

Paramaribo, Suriname 15-05-2018

Goedemorgen!

Terwijl ik dit schrijf is het hier 10:40 uur en ben ik aanwezig op mijn stageadres.....(Dit zegt neem ik aan al voldoende over de belachelijk hoge werkdruk die ik hier ervaar?!) Ik kwam erachter dat ik al een tijdje geen blog meer had geschreven. Desondanks hoop ik jullie ogen wel verwend te hebben met de SCHITTERENDE foto’s van de afgelopen weken;) Ik heb de afgelopen tijd geen blog geschreven, omdat het hier z’n gangetje wel gaat. De weken beginnen zelfs bijna een beetje op elkaar te lijken, maar ik wil het zeker nog geen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 10: Regendans?!

Bericht - 23 april 2018 om 14:28 uur

Hoofdstuk 10: Regendans!?

Paramaribo, Suriname 23-04-2018

Goedemorgen Nederland, Terwijl ik deze blog schrijf is het hier 08:43 uur. Ik heb wederom een leuke week achter de rug. Afgelopen week zijn mijn stages weer begonnen, ben ik met een aantal huisgenoten naar Brownsberg en Stone eiland geweest voor een aantal dagen en ben ik wezen stappen. Ik vond het fijn om weer te beginnen op stage. Ik ben er achter gekomen dat ik best lekker ga op een beetje ritme en mezelf nuttig maken. Daarnaast heb ik het simpelweg ook gewoon naar mijn zin op stage, dus vind ik het alleen maar fijn dat ik weer aan de slag kan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 9: Spelen met een wurgslang!?

Bericht - 17 april 2018 om 17:07 uur

Hoofdstuk 9: Spelen met een wurgslang!?

Paramaribo, Suriname 17-04-2018

Goedemiddag Nederland,

Terwijl ik dit reisverhaal schrijf is het hier 11.37 uur. Het was wederom een hele leuke en volle week. We zijn afgelopen week onder andere naar een vlindertuin en vogelpark geweest, wezen stappen bij Havanna en Tequila en zondag gaven Rayen en Ruth een poolparty voor hun verjaardag. Daarnaast heb ik lekker een dag gechilld aan het zwembad bij resort ZIN met een boek. Geloof het of niet, maar deze meid heeft gewoon haar eerste boek uitgelezen in Suriname! Oja, en ik heb samen met de meiden een hammam behandeling gehad.

Ik had de hele week nog paasvakantie van het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 8: Plannen maken voor de (nabije) toekomst?!

Bericht - 08 april 2018 om 17:57 uur

Hoofdstuk 8: Plannen maken voor de (nabije) toekomst?!

Suriname, Paramaribo, 08-04-2018

Goedemorgen Nederland,

Terwijl ik dit reisverhaal schrijf is het buiten aan het stortregenen. Van vriendinnen hoorde ik dat het in Nederland echt super mooi weer is, dus ga er lekker van genieten daar! Ondanks dat in Suriname de kleine droge tijd is tot eind april, heeft het de afgelopen week super veel geregend. Dit vonden Nadieh en ik een goed moment om onze vakantie naar Curaçao een beetje uit te zoeken. Ons idee is dat we in juni een aantal dagen naar Curaçao gaan. Bovendien wil ik al een aantal jaren mijn duikbrevet halen en waar kan ik dat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Hoofstuk 7: Paasweekend in de jungle!

Bericht - 03 april 2018 om 15:47 uur

Hoofstuk 7: Paasweekend in de jungle!

Suriname, Paramaribo, 03-04-2018

Goedemorgen Nederland,

Het is hier nu 09:00 uur en dit leek mij een uitermate geschikt moment om het thuisfront maar weer eens op de hoogte te brengen van mijn ervaringen van de afgelopen week. Ik heb de afgelopen dagen vier dagen stage gelopen. Daarnaast hebben Nadieh en ik besloten om dit jaar met Pasen niet een belachelijk grote hoeveelheid eieren naar binnen te werken met de familie, maar hebben we de keuze gemaakt om vier dagen naar Apiapaati te gaan voor een minivakantie.

Op stage had ik een relatief rustige week. De jongeren ontvingen (bijna) allemaal hun paasrapport dus Eline, Demi en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 6: Yes! Emmy heeft een ticket geboekt

Bericht - 25 maart 2018 om 17:08 uur

Hoofdstuk 6: Yes! Emmy heeft een ticket geboekt

Suriname, Paramaribo, 25-03-2018

Goedemorgen Nederland,

Het is hier nu 10:54 uur en dit leek me een goed moment om jullie op de hoogte te stellen van mijn ervaringen van de afgelopen week. Het was een fijne en relatief rustige week. Ik heb vier dagen stage gelopen, Eline J en ik hebben gesprekken gevoerd met de moeders op Wit Santi. Gedurende deze gesprekken stonden hun kinderen en de opvoeding hiervan centraal.  Daarnaast zijn we donderdag en zaterdag uit geweest en zijn we een aantal keer wezen zwemmen bij ZIN resort. Helaas kon de zeeschildpadden tour naar Galibi van het weekend niet door gaan, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 5: Liftend door Suriname

Bericht - 18 maart 2018 om 16:17 uur

Hoofdstuk 5: Liftend door Suriname(OEPS!)

Suriname, Paramaribo, 18-03-2018

Goedemorgen broeders en zusters uit het rijke Nederland,

Het is hier nu 10:57 uur en dit leek mij een uitermate geschikt moment om maar weer eens een weekblog te schrijven over mijn ervaringen van de afgelopen week. Ik woon alweer vijf weken in het mooie Paramaribo en het bevalt me nog steeds super goed! Tegen de mensen die twijfelen over het feit of ze wel of niet voor een langere tijd in het buitenland willen verblijven zal ik zeggen: “You ‘ll never know until you go.’’ Dus maak je dromen waar en ga, ondanks de spanning die je wellicht ervaart (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 4: Skeuren op een monster!

Bericht - 12 maart 2018 om 12:36 uur

Goedemorgen Nederland,

Terwijl ik dit reisverhaal schrijf is hier 07:00. Ik vertrek om 08:30 naar stage, maar niet voordat ik het thuisfront op de hoogte heb gesteld van mijn ervaringen van afgelopen week. Het was wederom weer een super toffe week. Mijn leukste ervaring van de afgelopen week was toch wel echt het quad rijden door de jungle. Focking vet om te doen en ik raad het dan ook iedereen aan! Daar straks uiteraard meer over!

Dinsdag kwam ik ietwat te laat op stage. Ik als Nederlander berichte direct de directeur van het internaat om hem te informeren over mijn latere aankomst. Ik had er dit keer namelijk een zeer goede (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hoofdstuk 3: Holi Phagwa

Bericht - 04 maart 2018 om 16:25 uur

Hoofdstuk 3: Holi Phagwa

Suriname, Paramaribo, 04-03-2018

Goedemorgen  Nederland,


Het is hier nu 10:20 uur  en dit leek mij een mooi tijdstip om eens een stukje te schrijven over mijn ervaringen  hier in Paramaribo. De derde week loopt alweer bijna ten einde. En wat was het weer een bijzonder leuke week met veel hoogtepunten.  Zo had ik mijn eerste echte stageweek bij het internaat en de ouderenzorg, waren we uitgenodigd voor een Surinaamse verjaardag, zijn we voor het eerst wezen stappen bij Havana Lounge en hebben we het Hindoestaanse lentefeest: Holi Phagwa gevierd.

Maandag was het dan eindelijk zover. Mijn eerste stagedag in Suriname was een feit. Ik (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2