Avatar Anneriek van de Wege

Anneriek van de Wege

Vervroegde terugkeer

Bericht - 18 maart 2020 om 20:56 uur

Helaas is er vervroegd een einde gekomen aan mijn Afrika avontuur vanwege de corona omstandigheden. Afgelopen zondag hebben we een mailtje gekregen van school dat we verplicht waren terug te keren naar Nederland in verband met de oplopende risico’s. Eerder hadden we al vernomen dat andere hogescholen dezelfde consequenties aan het doorvoeren waren. We hielden er al rekening mee dat dit kon gebeuren, maar toch is het als nog een tegenvaller.

Maandag hebben we een chaotische, stressvolle dag gehad. Maandagmorgen nam de reisorganisatie contact met ons op over onze terugkomst. Die dag stond dus vooral in teken van een terugvlucht (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Another week

Bericht - 12 maart 2020 om 15:26 uur

Maandag ben ik geswitched van afdeling naar pediatrics, dus de kinderafdeling. Hier heb ik de eerste dag gelijk veel meegemaakt. Ik ben begonnen bij premature. Hier moest ik een kindje wegen wat al 34 dagen oud was maar nog geen anderhalve kilo woog. Zo’n klein mensje en zo kwetsbaar. Daarnaast was er een vrouw bevallen van een kindje met verschillende afwijkingen. Na de geboorte namen de vitale functies zichtbaar af dus werd de kans van overleven laag geschat. Op de saturatiemeter was de afnemende hartslag te zien. Er is nog gereanimeerd maar uiteindelijk is het kindje overleden. Na het overlijden heb ik het kindje bekeken en zag (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Back to the basics

Bericht - 05 maart 2020 om 17:32 uur

De eerste week zit er alweer op. Nu ik dit typ, besef ik dit eigenlijk echt pas want je maakt hier zoveel mee dat de tijd vliegt. Weer een week met nieuwe mensen, indrukken en ervaringen.

Afgelopen maandag was mijn eerste dag in het ziekenhuis. Mijn werkdag start hier om 9 uur. Die gewoonte mogen ze in Nederland ook wel doorvoeren van me, want dit is natuurlijk pure luxe. Van de week sta ik op de operatiekamer. Dinsdagmorgen heb ik een keizersnede (op de Afrikaanse manier) meegemaakt. Moeder en kind zijn gelukkig gezond, maar de manier waarop de operatie verliep, vond ik best heftig. Moeder was plaatselijk verdoofd en (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Gearriveerd

Bericht - 28 februari 2020 om 15:20 uur

Na heel veel voorbereidingen was het woensdag dan zover: het vertrek. Het is heel apart om afscheid van iedereen te nemen maar je leeft er al zolang naar toe dat je er op ingesteld bent. Ik heb samen gereisd met Selomi en Justine, twee pedagogiek studenten, die in dezelfde periode in hetzelfde vrijwilligershuis verblijven. Het was fijn om zo'n lange reis niet alleen te hoeven maken. Buitenom wat kleine dingetjes (een te zware koffer, een koffer die kwijtgeraakt is, een kofferslot wat niet meer open te krijgen was, weinig slaap en vliegtuigeten) is de reis voorspoedig verlopen. Om half (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie