Avatar Anne-Marie Blok

Anne-Marie Blok

Laatste week stage!

Bericht - 14 maart 2018 om 22:25 uur

De laatste week stage zit erop.

Maandag hebben we de hele dag met de interventie meegekeken, omdat de woensdag ervoor geen programma was. Er zaten een aantal interessante onderzoeken/behandelingen tussen, zoals een stent plaatsen in een slagader. 

Dinsdag zijn we weer naar het CMTC in Halton geweest, waar we 's ochtends met een operatie hebben meegekeken en 's middags weer op de CT. Helaas hebben we hier niet zoveel kunnen doen, omdat de studenten weinig mogen doen i.v.m. de opgestelde regels door Engeland in het algemeen of door het ziekenhuis zelf. 

Woensdag begonnen we de dag in het Cathlab (catheterization laboratory). Hier (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

schoolopdrachten, ballet en mountainbiken

Bericht - 05 maart 2018 om 22:35 uur

Weer tijd voor een nieuwe blog ;)

Week 5 (!!) is voorbij...de laatste week is aangebroken! Stiekem vind ik dit wel een beetje fijn...ik zie er erg naar uit om weer terug te gaan naar Nederland en mijn vertrouwde werk en ritme weer op te pakken. Maar eerst nog even de stage hier afmaken ;)

Afgelopen week was qua 'werken' een niet erg drukke week. Maandagochtend hebben we met Louise besproken wat we zouden gaan doen die week, en het kwam erop neer dat we niet zoveel nieuws meer te zien hadden. Toch hebben we nog wat interessante dingen kunnen bedenken (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 4

Bericht - 26 februari 2018 om 20:53 uur

Hello again! 

Another week has gone by! 

Maandag begonnen we weer in het studentenkamertje van Louise om uit te zoeken wat het programma van deze week zou gaan worden. De maandagochtend werden we in Main (buckykamers) en A&E (Spoed Eisende Hulp) ingepland. Dit was echter maar een kort ochtendje, want we hadden afgesproken met de studenten op de afdeling om ons om 12 uur klaar te maken om naar Liverpool te vertrekken, waar ze ons een aantal dingen zouden laten zien. We hebben onder andere de twee grote Kathedralen van Liverpool bezocht, waarvan er één heel mooi en karakteristiek was, en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Nieuwe modaliteiten, Lake district en Liverpool

Bericht - 19 februari 2018 om 22:21 uur

New blog again!

De afgelopen werkweek (week 3) was eindelijk gevuld met wat nieuwe dingen. Ik was toe aan wat afwisseling en dus blij met deze invulling. Maandagochtend hebben we samen met Louise, de vrouw die hier voor ons alles regelt en ons helpt, bedacht wat we gingen doen die week en hebben we dit geregeld met de modaliteiten. Ook kregen we toen wat tijd om aan schoolopdrachten te werken, wat erg fijn en luxe was. Maandagmiddag ben ik naar de Nucleaire Geneeskunde gegaan. Hier is dit geen aparte afdeling, maar gewoon onderdeel van de radiologie. Ze hebben in dit (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Afgezaagde duim, stadsmuren en deadlines

Bericht - 12 februari 2018 om 21:12 uur

We zijn begonnen aan week 3! 
Alweer een weekje geleden dat ik de laatste blog plaatste, dus hoog tijd voor een nieuwe over afgelopen week. 
Maandag tot en met donderdag, de werkdagen, waren niet persé heel spannend ofzo... We hebben weer afwisselend op de buckykamers gewerkt en op de A&E (Spoed Eisende Hulp). De ene keer werkte het wat lekkerder dan de andere keer. Soms is het gewoon heel rustig waardoor je een beetje zit/staat te kijken, en soms is het weer zo druk dat je alleen maar in de weg loopt. Gelukkig waren er ook momenten dat ik wel fijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Manchester, English breakfast and pubs

Bericht - 05 februari 2018 om 23:58 uur

Het weekend zit er alweer op, dus tijd voor een nieuwe blog ;)

Vrijdag:
Afgelopen vrijdag zijn Carlijn en ik een dagje naar manchester gegaan. De avond ervoor hebben we gegoogled om te bepalen waar we heen moesten in Manchester en wat er allemaal te doen was. Ook hebben we donderdagavond al de treinkaartjes online gekocht. Dit is namelijk veel voordeliger dan dat je ze gewoon op het station zelf koopt. We zijn nu voor 13 pond met 2 personen heen en weer naar Manchester geweest! Dat is echt bijna niks toch :)  Oke, dus vrijdagochtend om half 10 vertrokken we uit (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De eerste werkdagen

Bericht - 01 februari 2018 om 18:26 uur

Hallo iedereen,

De eerste werkweek zit er al op! Op vrijdag zijn we vrij, dus we hebben een lekker lang weekend! 
Dinsdag was onze eerste 'echte' werkdag, waarbij we begonnen met meekijken op de buckykamers. Dit zijn de kamers waar de 'gewone' röntgenfoto's worden gemaakt. In het ziekenhuis waar ik werk in Utrecht is de buckyapparatuur van Philips, en in het ziekenhuis hier heeft elke kamer een ander merk, zoals Samsung, Philips en Carestream. Bij elk merk verschilt de apparatuur en de computer, waarbij het wat langer duurt om  hiermee te leren werken. Ook zijn er nog twee buckykamers waar ze niet digitaal (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Arrival

Bericht - 28 januari 2018 om 17:37 uur

Hallo iedereen,

hier is dan mijn allereerste blog ooit! In de blogs die ik aankomende 6 weken ga schrijven hou ik jullie op de hoogte van onze belevenissen hier in het ziekenhuis in Warrington en daarbuiten. 50% van de inhoud moet werkgerelateerd zijn, dus dat zal ik er ook in gaan verwerken.

Zaterdag 27 januari:
Gistermiddag rond 15:30 uur Engelse tijd zijn Carlijn en ik gearriveerd op het vliegveld van Manchester. Na de gebruikelijke paspoortcontroles en baggage pick up zijn we naar de taxistandplaats gegaan. We hadden de dag ervoor online al een taxi gereserveerd, dus na een telefoontje kwam de taxi (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie