Avatar Anne Boom

Anne Boom

Momenteel is anneboom bezig met de reis Naar Malawi :). Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van anneboom

Blijf op de hoogte van de reisblog van anneboom door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Een week op Maternity :)

Bericht - 20 oktober 2018 om 15:06 uur

16-10-18 Vandaag was de dag! Vanmorgen hebben we braaf ons ritme aangehouden en ging dus om 6 uur de wekker. Wat drinkwater halen, afwassen, eten en naar het ziekenhuis. De morning report was zoals gewoonlijk een uur lang. Langdradig, saai en, nog steeds, lastig verstaanbaar. Na de morning report zijn Gerjanne en ik naar Maternity gegaan en Nienke en Marloes naar de General Ward gegaan. We vielen met onze neus in de boter… er was namelijk een bevalling. Dus stonden we met onze, wat suffe kop, voor de bevallende mevrouw. Lichtelijk schuilend van angst achter een gordijntje. Gelukkig ging deze bevalling erg snel, na een paar keer persen (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Culture, culture!

Bericht - 15 oktober 2018 om 19:36 uur

12-10-18 
Vanochtend werden we om 7.30 wakker van de warmte, het is vanmiddag ong. 38C, erg warm dus voor ons blanken. Ik begin te snappen waarom dit gebied; ‘white mens hell’ wordt genoemd. We hebben tot nu toe de hele dag geen stroom gehad vanwege de storm gistermiddag. & daarbij komt ook nog de dagelijkse 5 uur durende stroomuitval erbij. Dus hebben we tot vanavond 2100 u geen stroom. We ontbeten we met het droge brood en cornflakes. Onze melk vond de temperatuurverschillen ook niet erg prettig… 
Vanochtend zijn we op een meisjes basisschool wezen kijken. Dit was erg leuk! Er zitten zo’n 1677 kinderen op de school (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De afgelopen dagen!

Bericht - 12 oktober 2018 om 16:45 uur

6-10-18
Vanochtend hebben we water gehaald, dit moeten we iedere dag gaan doen omdat er elke dag 2 enorme tonnen en 3 emmers water doorheen gaan. We zijn een uur bezig geweest. Vannacht heb ik echt weer lekker (zonder slaappilletje!) geslapen. De andere meiden klagen dat ze vaak wakker waren door geluiden van dieren en de markt. Ik heb hier niks van gemerkt :)  Hierna zijn we onze haren gaan wassen bij de waterput, lekker verfrissend! We hadden natuurlijk publiek… 
Vanmiddag heeft William ons rondgeleid door het dorp. Hij liet ons de kleine steegjes zien waar nog veel te zien was, we hebben bijvoorbeeld de traditionele ginmakers gezien, (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

!Eerste indrukken

Bericht - 05 oktober 2018 om 18:03 uur

Het is 4 oktober en ik zit in het huisje in Muona! Eindelijk zijn we na, bijna 72 uur reizen aangekomen, Gerjanne en Marloes zijn op dit moment aan het afwassen met harde Nederlandse muziek aan. En Nienke en ik zitten te schrijven. Het jaren 70 huisje hebben we lekker onszelf gemaakt door overal onze spulletjes neer te zetten. &Gelukkig hebben we stroom…!  

Laat ik bij het begin beginnen; maandag op dinsdagnacht zijn we vertrokken naar Dusseldorf vliegveld. Vanuit Dusseldorf gingen we naar Parijs. Van Parijs gingen we naar Kenia, deze vlucht had helaas 3 uur vertraging waardoor we de overstap naar Malawi misten. Aangekomen in Kenia (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Voorbereidingen!

Bericht - 28 september 2018 om 15:57 uur

De voorbereidingen zijn ondertussen in volle gang...! 
Laat ik vanaf het begin beginnen, ik wist al heeeel lang dat ik naar het buitenland wilde en dit jaar was het dus zover!
In januari/februari mochten we een voorkeur aangeven voor een buitenlandplek! De Viaa heeft een stuk of 50 plekken overal ter wereld waar elk jaar studenten naartoe kunnen voor stage of minor. We hadden als groepje voor Malawi gekozen, door de leuke blogs en ervaringen van anderen hoopten we op die plek. Helaas hoorden we een maand later dat er teveel aanmeldingen waren en wij dus geen plekje meer hadden. Jammer... (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Welkom op mijn reisblog :)

Bericht - 23 september 2018 om 13:07 uur

Hay! &Welkom op mijn reisblog!
De meeste van jullie zullen mij vast kennen, toch zal ik me eerst netjes voorstellen. Ik ben Anne Boom, 19 jaar oud en kom uit het kleine dorp Zalk. Momenteel zit ik in het derde jaar van de HBO-verpleegkunde op de Viaa in Zwolle. Dit jaar heb ik gekozen om de minor Transcultural Nursing te doen. En jawel, dit gaat in het buitenland gebeuren. Een lang gekoesterde wens die uitkomt :)

Van 2 oktober tot 20 december ben ik, samen met Marloes, Gerjanne & Nienke, te vinden in Muona. Dit is een plaats gelegen in het (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie