Avatar Anne Boom

Anne Boom

De aller aller aller laatste blog

Bericht - 24 december 2018 om 16:29 uur

19/20/21 -12-18
Nou… het laatste blogje! Tijd om dit avontuur af te sluiten. Maar allereerst de dagen die voorafgingen. Woensdagochtend gingen we met de taxi naar het vliegveld waarin we onderweg nog even werden aangehouden door de ‘politie’ om een boete te betalen. Waarom? Wij en ook de chauffeur wisten het niet. Eenmaal aangekomen op het vliegveldje in Lilongwe bleek dat de printer stuk was en dus kregen we handgeschreven tickets. Het kan allemaal in Malawi! De eerste vlucht ging naar Kenia en duurde maar een paar uurtjes. Een korte vlucht waarbij we tussendoor nog een keertje moesten tanken. Het stijgen en landen met de turbulentie erbij zorgde (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Op naar huis!

Bericht - 18 december 2018 om 17:55 uur

11-12-18 
Dit schrijf ik nu aan het water van Cape maclear. Op een bankje aan het strand, kijkend naar het blauwe water en het eiland dat voor me ligt. Heerlijk! Vanmorgen waren we weer om 6 uur wakker en heb ik, niet zo, genoten van een ijskoude douche. Het is hier ongeveer 30 graden wat we dus best koud vinden… we zijn inmiddels gaan wennen aan de 40+ temperaturen. Tijdens het loopje naar de douche hoorde ik de takken en bladeren ritselen, wat bleek? Meneer aap zat boven mij in de boom. Vandaag heb ik er nog 2 gespot, erg leuk! Ze lopen hier veel rond. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Afscheid nemen...

Bericht - 11 december 2018 om 16:07 uur

05-12-18 Vanmorgen gingen we weer vrolijk verder met de hitte. Gisteravond was het om 10 uur nog 33C… Het is afgekoeld tot 28C. Dat betekend omgekeerd in bed, alle kussen en dekens weg en als een zeester in bed liggen. Zo zijn we allemaal de nacht doorgekomen. 6 uur zaten we buiten af te koelen. Vandaag was ons laatste dagje ziekenhuis en dat betekende dat we een speech moesten houden tijdens het morning report, bedankt Sheila. Even de koppen bij elkaar gestoken en een mooi verhaaltje gemaakt. Bedankt voor de mooie tijd, de antwoorden op onze vragen en het warme gevoel van Afrika. We hebben ons heel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Regenseizoen is begonnen!

Bericht - 05 december 2018 om 14:31 uur

29-11-18 Vandaag waren we een dagje vrij dus heb ik uitgeslapen tot een uurtje of 7. Bakje havermout erbij en plannen maken voor het weekend. Gerjanne heeft namelijk nog steeds hoge koorts. Mount Mulanje hebben we voor dit weekend dus geschrapt. Toen was de vraag hoe we de visa gingen verlengen… dit moet namelijk dit weekend echt gebeuren anders zijn we illegaal in het land. We zijn naar Raphael gelopen om advies en hij gaf ons de tip om een brief mee te nemen van het ziekenhuis met de verklaring dat Gerjanne echt ziek is. Daarnaast hebben we een brief nodig waarin Gerjanne verklaard dat we haar paspoort (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Muchili Mwanzanka...

Bericht - 29 november 2018 om 11:56 uur

25-11-18 Zit ik weer, om 6 uur buiten met geitjes die me gezelschap houden. Ze proberen zo af en toe een broodje af te pakken wat nog steeds niet is geslaagd. Vanochtend zijn we met zn allen naar de markt gelopen die weer langzaam werd opgebouwd na de regenval. Op zondag is het altijd wat rustiger op de markt waardoor we ook wat creatiever moeten zijn in eten. Uiteindelijk kwamen we toch thuis met een tas vol eten. Even aan school, voorbereiden voor het eten vanavond en vroeg middageten. Je hebt al snel weer trek als je al om 6 uur ontbijt. We hadden frietjes gevonden op (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

de croco-man, regenseizoen & een heleboel vieze beestjes...

Bericht - 25 november 2018 om 06:41 uur

21-11-18 Het is heet… vanmorgen was het om half 7 al 35C. En dan moet je je nog in je lange uniformbroek hijsen. Bah! Vanmorgen zijn we weer met 3 man sterk naar het ZH gegaan. We hebben met de nurse gepraat over de kosten voor de behandeling van de croco man. Hij had nog zijn rekening openstaan van afgelopen vier weken, dit was 30.000 kwacha. Hij had zelf alleen maar 9000 kwacha. Om zijn wonden goed te laten helen had hij nog twee weken in het ZH nodig. Dit zou ongeveer 20.000 kwacha zijn. Samen dus ongeveer 50 euro voor 6/7 weken in het ZH. We (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Kuthentha...

Bericht - 21 november 2018 om 12:57 uur

16-11-18 Vanmorgen was ik om 6 uur weer wakker. Broodjes smeren, muziekje aan en in de nog koele ochtendlucht buiten opeten. Veel rust heb je helaas niet, want na 10 minuutjes heb je sowieso 3 kinderen op bezoek om al je bewegingen te volgen. Teentjes lakken, wenkbrauwen bijwerken, gezicht poetsen en dan begint de vrije dag. Terwijl Nienke en Marloes naar de markt gingen en Gerjanne het afval verbrande ben ik bezig gegaan voor school. Engelse artikelen uitpluizen, langdradig en saai. Na één artikel vond ik dat ik genoeg had gedaan, dus zijn we bezig gegaan met onze kleren wassen. Een uurtje verder was dat ook gebeurt en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

van General Ward naar Traditional Healer

Bericht - 16 november 2018 om 06:11 uur

12-11-18 En wat heb ik lekker geslapen… 8 uur werd ik pas wakker! Recordtijd hier. Na een ontbijtje met een papje en toastjes kwamen Nienke en Gerjanne alweer terug van de markt. Die waren om 5 uur al wakker. We hebben vanmorgen lekker onze kleren weer gewassen, afgewassen, blog plaatsen en boekje lezen! Vanmiddag gaan we naar het familiehuis in het ziekenhuis, dit zouden we eigenlijk vorige week doen maar door ziekte hebben we het een paar dagen uitgesteld. Gerjanne heeft gebeld met een Malawiaanse reisbureau om te vragen naar mogelijkheden voor een reisje naar een ander land. Hier krijgen we nog bericht van, erg leuk! Hierna was (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Safari :)

Bericht - 12 november 2018 om 08:46 uur

08-11-18 Oh wat is het lekker weer, ik schat dat het zo’n 28-30C is. Er staat een koel briesje en we werden vanmorgen wakker van het getik van de regen. Ik heb dat toch stiekem wel gemist, wakker worden van de regen, onder mn laken kruipen en nog even doorsnoezen. Half 7 zaten we uiteindelijk aan tafel. We zijn vandaag een dagje vrij, wat heerlijk is. Vanmorgen zijn we allemaal bezig gegaan met school, wat lekker opschiet. Met een paar doelen om te behalen voordat we naar Nederland gaan, is iedereen gemotiveerd om ervoor te gaan zitten. Zo ook ik. Tot een uurtje of 12 ben ik, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Children Ward!

Bericht - 08 november 2018 om 08:42 uur

03-11-18 
Vandaag waren we weer 6 uur wakker. We zijn trouw bezig gegaan met schoolwerk wat achteraf toch nog best een berg is. Dus lichtelijk gestrest zijn we nu wat ijveriger daarmee. Tot 11 uur zijn we bezig geweest. We moeten een casestudy, portfolio, artikel en eindreflectie maken. Om het al toch nog heel wat pagina’s. Vanmiddag zijn Nienke en ik naar de markt gegaan, we zijn weer thuisgekomen met leuke Afrikaanse doeken. Zo mooi al die heldere kleuren! Met facetimen heb ik de markt ook ff laten zien aan moeders, vader en broer. Leuk om te doen. Daarna zijn we weer verder gegaan met schoolwerk, eind van (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2