Avatar Anita Pelder

Anita Pelder

Anita in India

Bericht - 15 maart 2020 om 17:59 uur

Een weekje later en dan ziet de wereld er opeens heel anders uit! Maandag geen school in verband met het corona virus wat ook een paar mensen in Kerala heeft besmet (2 volwassen Indiërs en hun zoontje hebben na hun bezoek aan Italië het virus meegenomen en zijn vervolgens in India op familiebezoek gegaan. Geen controle op de luchthaven, zowel in Italië als in India. Het schijnt dat ze met ca. 3000 mensen in contact zijn geweest). De overheid heeft mogelijk in overige landen meegekregen hoe kritiek het kan worden en heeft dus meteen serieuze maatregelen genomen. Alle kleuter- en lagere scholen dicht! Maandagavond kregen we te (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 10 maart 2020 om 08:40 uur

Goed, vanmiddag een uur bezig geweest met het schrijven van een nieuw verslag en stel nu vast dat alles weg is. Ik ben natuurlijk heel erg blij dat ik net voor mijn vertrek een nieuwe/lichtgewicht laptop heb gekocht maar oh jee, wat heeft dat ding mij ook al een hoop problemen bezorgd. ‘Google is my friend’, meermaals heb ik hulp langs deze weg moeten zoeken maar net zo vaak, of nog vaker, zijn er termen de ruimte in geslingerd. Altijd sluit ik mijn document af met het bewaren van het document dus waarom is de laatste versie nu niet opgeslagen? In de ‘recycle bin’ gezocht, voordat (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 25 februari 2020 om 04:13 uur

Heb je even? Waar te beginnen? Er is de afgelopen week zoveel gebeurd! Maandag niet naar school omdat Maya zich niet lekker voelde en Anish voor een congres naar Goa was. Dat betekende afgelopen week maar 3 dagen school want vrijdag was het een nationale vrije dag i.v.m. een Hindu festival. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik op het moment liever in het huis ben dan op school, vanuit het huis kan ik mooie wandelingen maken en staat er een hele keuken ter beschikking om de spullen te verwerken die ik in de supermarkt of 5 minuten lopen kan kopen. Een huis met een balkon (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 16 februari 2020 om 14:14 uur

Zondagmiddag, het weekend is alweer bijna voorbij. Vroeg ik mij aan het einde van de afgelopen week nog af of ik hier wel zou willen blijven, inmiddels zijn mijn gedachten milder en misschien zelfs positief. Waarom? Het begon vrijdagochtend met de uitnodiging om het weekend in het huis van de directeur en z’n vrouw te verblijven (Anish en Maya), daarop volgde een goed gesprek met Anish en Maya met betrekking tot mijn observaties/suggesties en mijn taken voor de komende weken. Zwom ik de afgelopen dagen nog een beetje in het diepe, na het gesprek kreeg ik grond onder mijn voeten. Ten eerste werden mij observaties/suggesties zeer op prijs (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 11 februari 2020 om 15:32 uur

Review project 1: Ecopark
With mixed feelings Saturday I left Ecopark in Kadachanendhal, happy as I am curious what my next project in Kottayam will bring me but sad as I felt very much welcome and at home at Ecopark, felt as being part of a big family. I arrived January 4th and was very much welcomed by one of the other volunteers with whom I was also going to share the volunteers house. Franziska renovated the house a bit by painting, cleaning etc., creating a nice and clean atmosphere.
I was being asked to set up a fitness trail and fitness area at the park (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 09 februari 2020 om 12:27 uur

En dan zit mijn eerste project er alweer op! Een paar dagen eerder dan gepland vertrek ik vanuit Ecopark naar Munnar. Mijn grootste project is gistermiddag afgerond en het leek mij wel een goed idee om een tussenstop in de bergen te maken, schijnt er heel erg mooi te zijn. Maar goed, even terug naar een paar dagen geleden. Vorige week zaterdag kreeg ik er onverwacht een room mate bij, Julie, een 21-jarige Française die al maanden op reis is in India en voor een weekje hand en spandiensten komt verrichten in het Ecopark. Ze krijgt in eerste instantie het bed waar Franziska op (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 31 januari 2020 om 13:40 uur

En toen was er gisteren opeens de hele dag geen stroom! Blijkt dat er iedere maand 1 dag onderhoud wordt uitgevoerd aan het stroomnet met als consequentie voor de gebruiker dat er dan geen stroom is tot ca. 17 uur. Wat dat voor consequenties heeft hier op mijn locatie? Ach, eigenlijk viel dit heel erg mee. Natuurlijk kun je geen mobiele telefoon of laptop opladen, geen water koken of het licht aandoen maar veel processen gaan hier ook zonder stroom gewoon door. Nu snap ik wel waarom hier diverse gebouwen op het Ecopark complex dus een grote batterij hebben, dit biedt namelijk wel de mogelijkheid om de (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 25 januari 2020 om 08:37 uur

En dan is het alweer bijna een week geleden dat ik voor het laatst m’n dagboek heb bijgewerkt. Nu kan ik niet zeggen dat ik de hele dag bezig ben, zeker niet, maar toch vliegt een dag om. Een afspraak die gepland staat maar toch op het laatste moment niet doorgaat, de mogelijkheid om spontaan met de chauffeur naar de stad te gaan voor inkopen (sla ik natuurlijk nooit af want dat is zoveel makkelijker dan met het openbaar vervoer of tuktuk), eten koken, de was doen of bv info opzoeken op internet. Wat heel goed werkt bij het (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 16 januari 2020 om 16:34 uur

15.01 Vandaag zijn we oorspronkelijk bij 3 collega’s uitgenodigd voor een belangrijk oogstfeest genaamd Pongal. Dit feest wordt niet in geheel India gevierd maar wel heel bewust in Tamil Nadu, collega’s hebben dan ook twee dagen vrij. Ik schrijf bewust drie collega’s want alle drie wilden ze heel graag dat wij (twee Zwitserse dames en ik) langs zouden komen. Gisteravond liet echter 1 collega, nadat de cadeautjes (doosjes met zoete lekkernijen, ze zijn hier dol op zoet) al waren gekocht, weten dat ze ons uitnodigde om bij haar schoonouders langs te komen, ca 45 min rijden hiervandaan. Dit vonden we een beetje te omslachtig dus hebben we vriendelijk (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 12 januari 2020 om 11:25 uur

Al 1 week op locatie, een week waarin veel is gebeurd, waarin ik veel heb gezien/gehoord/gedaan. Veel ervaringen opgedaan door gewoon te kijken/luisteren naar mensen. Het is echt een locatie veel potentie hetgeen zeker wordt versterkt door de project manager die groot denkt. De bibliotheekruimte re-organiseren, fitness trail opzetten, afvalscheidingssysteem opzetten, spirulina project nieuw leven inblazen, eco tourisme opzetten etc. Om een indruk te geven waarbij ik betrokken ben: ·      
*Fitness trail opzetten hetgeen betekent
o   Pad vrijmaken van onkruid/afval/stenen etc
o   Materiaal zoeken voor oefeningen (bamboo?) en het pad (wood chips?)
o   Overleg met tuinarchitect die bezig is met een ander project om kennis te vergaren m.b.t. materiaal te gebruiken in dit klimaat
o   Onderzoeken (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2