Avatar Anita Pelder

Anita Pelder

Momenteel is anitainindia bezig met de reis Project 1: Ecopark. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van anitainindia

Blijf op de hoogte van de reisblog van anitainindia door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Anita in India

Bericht - 25 januari 2020 om 08:37 uur

En dan is het alweer bijna een week geleden dat ik voor het laatst m’n dagboek heb bijgewerkt. Nu kan ik niet zeggen dat ik de hele dag bezig ben, zeker niet, maar toch vliegt een dag om. Een afspraak die gepland staat maar toch op het laatste moment niet doorgaat, de mogelijkheid om spontaan met de chauffeur naar de stad te gaan voor inkopen (sla ik natuurlijk nooit af want dat is zoveel makkelijker dan met het openbaar vervoer of tuktuk), eten koken, de was doen of bv info opzoeken op internet. Wat heel goed werkt bij het (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 16 januari 2020 om 16:34 uur

15.01 Vandaag zijn we oorspronkelijk bij 3 collega’s uitgenodigd voor een belangrijk oogstfeest genaamd Pongal. Dit feest wordt niet in geheel India gevierd maar wel heel bewust in Tamil Nadu, collega’s hebben dan ook twee dagen vrij. Ik schrijf bewust drie collega’s want alle drie wilden ze heel graag dat wij (twee Zwitserse dames en ik) langs zouden komen. Gisteravond liet echter 1 collega, nadat de cadeautjes (doosjes met zoete lekkernijen, ze zijn hier dol op zoet) al waren gekocht, weten dat ze ons uitnodigde om bij haar schoonouders langs te komen, ca 45 min rijden hiervandaan. Dit vonden we een beetje te omslachtig dus hebben we vriendelijk (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 12 januari 2020 om 11:25 uur

Al 1 week op locatie, een week waarin veel is gebeurd, waarin ik veel heb gezien/gehoord/gedaan. Veel ervaringen opgedaan door gewoon te kijken/luisteren naar mensen. Het is echt een locatie veel potentie hetgeen zeker wordt versterkt door de project manager die groot denkt. De bibliotheekruimte re-organiseren, fitness trail opzetten, afvalscheidingssysteem opzetten, spirulina project nieuw leven inblazen, eco tourisme opzetten etc. Om een indruk te geven waarbij ik betrokken ben: ·      
*Fitness trail opzetten hetgeen betekent
o   Pad vrijmaken van onkruid/afval/stenen etc
o   Materiaal zoeken voor oefeningen (bamboo?) en het pad (wood chips?)
o   Overleg met tuinarchitect die bezig is met een ander project om kennis te vergaren m.b.t. materiaal te gebruiken in dit klimaat
o   Onderzoeken (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 07 januari 2020 om 16:40 uur

Week 1
I started my journey in Bangalore to slowly get adjusted to another climate, culture, hygienic standard, different food, luxury etc. The location was fortunately well chosen, a kind of guest house with simple but clean room where the guests (also local people who were living here – no worries about decorating an apartment, no cleaning etc.) shared breakfast at a large table and had a shared living room on each floor. Here I met an Indian man with whom I spend January 1st, what a nice way to start my stay in India AND the new year! He showed me around a little and shared (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 06 januari 2020 om 16:52 uur

Vandaag (zondag, ik loop een dagje achter) een vrije dag, alsof ik de andere dagen niet vrij was????. Een feest staat op het programma: de schoondochter van een werknemer is 6 maanden zwanger en de traditie is dat de aanstaande moeder de laatste 3 maanden naar haar eigen dorp gaat. Dit vertrek wordt met een hele ceremonie gevierd, een feest waarvoor ik ook ben uitgenodigd. Het is duidelijk dat tijd geen rol speelt want hoewel is aangegeven dat het feest om ca 13 uur begint is er nog weinig van een ceremonie te bespeuren rond dit tijdstip. Pas tegen 14-14:30 worden er bloemenkransen omgedaan, tika’s geplaatst (rode (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 05 januari 2020 om 16:12 uur

Slapen ging vannacht niet zo goed, ik sliep weliswaar snel maar werd ook weer snel wakker. Raar want afgelopen nacht sliep ik ook slecht. Het goede nieuws was dat ik geen mug heb gehoord, een echte opluchting. Buiten zijn plenty muggen maar hopelijk lukt het ons om ze ook vooral buiten te houden. Voor de ramen zit wel muggengaas maar het gaas is niet overal ‘muggendicht’????. De dag begonnen met een grondige schoonmaakbeurt van de doucheruimte, tegelwerk van boven naar beneden met een schuurspons gereinigd. In Eva-kostuum de boel afgespoeld met de toilet douche (tja, iets wat wij niet kennen, je billen afspoelen met water….). De ruimte (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 04 januari 2020 om 15:11 uur

Vrijdag 03.01 Nog een kwartiertje voordat ik met een taxi naar de luchthaven ga, al een uurtje klaar voor vertrek. Een slechte nacht gehad. Kwam het door de nieuwe thee die ik had gedronken? Ik geloof dat ik pas tegen 4 uur in slaap viel en dat terwijl ik even na 7 uur al weer wakker werd. Of had ik gisterochtend na mijn ontbijt niet terug naar bed moeten gaan? Tja, toen had ik nog geen zin om op pad te gaan, voelde me nog niet helemaal uitgeslapen en moest nog even wat moed verzamelen om weer alleen op pad te gaan. Ik had bedacht een Uber (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 02 januari 2020 om 13:04 uur

Bangalore, een stad van 12,5 miljoen mensen! Dit is toch bijna niet voor te stellen? Amsterdam heeft er circa 800.000 en in heel Nederland lever er circa 18 miljoen mensen. Hoe kun je 12,5 miljoen mensen bevoorraden van water/eten? Hoe kun je het afval van zoveel mensen verwerken? Deze mensen moeten worden vervoerd van huis/werk/school en dat alles in een land waar nog veel mensen onder de armoedegrens leven, 69% van de Indiërs leeft van minder van $2 per dag!
75% van de 2,5 miljoen werknemers in India werkzaam in de IT komen uit Bangalore, Bangalore is daarmee verantwoordelijk voor de hoogste IT gerelateerde export in India. The (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 01 januari 2020 om 17:14 uur

Nieuw jaar in India, de derde keer dus voor mij. De eerste keer met Remco en Anouk tijdens een rondreis in het noorden (Uttar Pradesh en Rajasthan) met o.a. een bezoek aan de Taj Mahal. De tweede keer tijdens een groepsrondreis in het zuiden (Tamil Nadu en Kerala), waar ik diverse plaatsen heb bezocht, zowel aan de oost als west kust van India. Mijn laatste bezoek in Kerala was in januari 2017, dus net na de jaarwisseling. Nu bewust gekozen voor de jaarwisseling in India, misschien symbolisch? Wie weet! 
Bezig op mijn laptop was het gisternacht opeens 24 uur en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Anita in India

Bericht - 31 december 2019 om 20:02 uur

Een GELUKKIG EN GEZOND 2020
vanuit India:-)

en voor straks welterusten.
liefs Anita

0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2