Avatar Aniek Derkx

Aniek Derkx

Laatste blogpost

Bericht - 19 januari 2019 om 12:17 uur

Hallo allemaal, Dit is mijn allerlaatste post over mijn exchange naar Texas en de reis erna. De laatste blog zat ik in de trein naar Washington D.C. Dat was me een avontuur. Aangekomen in Washington D.C. was ik nogal moe, dus ik ging even dutten in het hostel. Het hostel was trouwens heel erg groot, en ik sliep in een kamer met zes bedden. Er zat een meisje uit Australië op m'n kamer, twee uit Amerika en later nog één uit China geloof ik. Aan m'n kamergenoten had ik deze keer niet enorm veel. Ze waren wel aardig, maar wat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Van San Francisco naar Chicago

Bericht - 09 januari 2019 om 14:50 uur

Hallo allemaal, Momenteel zit ik in de trein van Chicago naar Washington D.C. Ik heb hier geen wifi dus schrijf nu eerst even in Word en uploadt dit dan later. Inmiddels weer veel gebeurd, veel meegemaakt. Laatste keer dat ik schreef had ik nog één dag in San Francisco. Zaterdag was een beetje een grauwe regendag. Eigenlijk de enige die Ed en ik hebben gehad tijdens onze gezamenlijke trip. Dat is wel fijn. We zijn dus naar Alcatraz geweest, een oude gevangenis die niet meer gebruikt wordt. Dat was interessant, en ook wel en beetje grimmig. Ze vertelden ons ook (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Laatste deel van de autoreis en SF

Bericht - 05 januari 2019 om 05:33 uur

Hallo allemaal,

Tijd om weer te schrijven. Inmiddels alweer bijna een week verder, de tijd gaat enorm snel. Ik heb geschreven vanuit Ridgecrest (ofzoiets), net na Death Valley. Daarna zijn we, op zondag, richting Yosemite National Park gereden. We besloten die dag een beetje uit te slapen en wat later te rijden. We wisten immers toch al dat we die dag zelf niet zouden gaan wandelen. Dat was ook wel een keer lekker. Beiden hebben we weer een stuk gereden. Ik begon met rijden: eerst een hele 'saaie' weg met weinig. Later moest ik een stuk de bergen/heuvels in en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reis deel 2

Bericht - 30 december 2018 om 06:34 uur

Hallo allemaal,

Laatste keer dat ik schreef was ik bij Joshua Tree Park. Daar hadden we heerlijk gehiked. Vandaag zijn we in een motel bij de uitgang van Death Valley National Park, in een plaatsje genaamd Ridgecrest. Wat hebben we allemaal gedaan sinds maandag? We zijn naar de Grand Canyon geweest, naar Vegas en Death Valley. Ik zal bij het begin beginnen.

Maandagavond zijn we naar Denny's geweest, een typisch Amerikaanse diner. Helaas geen vegetarisch eten, dus heb ik maar vis besteld. Wel leuk om in zo'n diner te zitten vind ik altijd. Je krijgt echt allerlei bijgerechten. Wanneer je bijvoorbeeld zalm (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De REIS

Bericht - 25 december 2018 om 00:36 uur

Hallo allemaal,

Fijne kerst toegewenst natuurlijk! Hier is het heel mooi weer, dus kerst lijkt een beetje ver weg. Bovendien zitten we morgen waarschijnlijk deels in de auto, maar dat maakt niet zo uit. Inmiddels een weekje op reis en al veel meegemaakt wat ik graag wil delen. Ik zal bij het begin beginnen.

Maandag vertrokken we uit San Marcos, vroeg in de ochtend reden we met vier man met iemand mee. Toen moesten we een aardig lange tijd op het vliegveld wachten, gezien we niet alle vier naar LA gingen. Tijd ging gelukkig snel, had al een half boek uitgelezen. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weg uit San Marcos

Bericht - 15 december 2018 om 04:04 uur

Zo. Dit was het dan. Het laatste weekend is begonnen. Hier in San Marcos Texas. Maandag vlieg ik naar LA. Ongelofelijk hoe cliche, maar het is toch zo snel gegaan. Het voelt alsof ik hier pas net ben en alsof de afgelopen maanden niet hebben plaatsgevonden. En toch hebben ze dat. Ik vond het een hele mooie ervaring, die ik niet had willen missen. Ik heb hier weer een hoop over mezelf geleerd en ook over anderen. Ik heb vrienden gemaakt, en realiseer me nu pas hoe vanzelf ook dat is gegaan. We hebben een mooie exchange groep, waarvan ik met de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

long time no see

Bericht - 23 oktober 2018 om 17:08 uur

Hi everyone,

Vorige week heb ik niks geschreven en afgelopen weekend ook al niet, dus nu toch maar weer even ingelogd op m'n reisblogs. Ik denk dat het ook niet zo erg is om niet iedere week meer te schrijven: de meeste weken zien er toch een beetje hetzelfde uit en dan wordt het maar saai voor jullie om te lezen. 

Afgelopen twee weken ben ik ook heel druk geweest met studeren. Sommige opdrachten zijn gewoon veel werk en niet per se moeilijk, maar er is ook wel een vak waar ik een vrij pittige paper voor moest schrijven. Dat is (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

update

Bericht - 08 oktober 2018 om 16:09 uur

Hoi allemaal,

Weer een weekje voorbij! Dat was me het weekje wel. Weet eventjes niet meer wanneer ik precies voor het laatst heb geschreven, maar vermoed afgelopen zondag of maandag, dus dat is perfect. Deze week was eigenlijk heerlijk.
Maandag t/m donderdag weer een beetje gestudeerd en les gehad en bij het zwembad gepauzeerd, zoals altijd. Ook dinsdag weer naar de heat bootcamp geweest. Deze keer was het wel erg zwaar, ik had tot en met vrijdag zo ongeveer spierpijn, niet goed.

Woensdag hadden we ook met een groepje afgesproken voor de lunch, zodat we ons tripje naar Dallas konden bespreken. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

update update

Bericht - 01 oktober 2018 om 01:44 uur

Hoi lieve familie,

Weer even een update, moet toch proberen dat eens per week vol te houden! Wat heb ik de afgelopen week allemaal gedaan? Niet enorm veel interessante dingen denk ik zo, maar ik zal het toch even vertellen.
Veel gestudeerd en weer een lesweekje er op zitten. De lessen zijn nog steeds heel interessant, het is echt heel leuk dat ik zoveel leer over Amerika. Zo ging mijn les American Political Discourse deze week over beeldvorming in de media en hebben we het over de opkomst van Barbie gehad, wat heel grappig was. Mijn andere les Roots of American (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Update zoveel

Bericht - 23 september 2018 om 16:57 uur

Hoi allemaal, 
Weer even een update vanuit het zonnige zuidwesten. Deze week was iets relaxter dan de week ervoor, voornamelijk omdat ik niet de hele tijd heb zitten studeren en omdat de zon weer volop terug was. Eerste cijfer binnen: een A. Was dan wel een flutopdracht, maar toch mooi meegenomen. Verder heb ik een beetje rustig aan de studie gezeten en gepauzeerd aan het zwembad. Ik moet natuurlijk wel superbruin terugkomen (al weet ik niet of dat gaat lukken). Donderdag was de war-game tijdens m'n les international conflict & security. Het was echt superleuk om te spelen, al wist (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2