Avatar Andre Knulst

Andre Knulst

14 februari

Bericht - 14 februari 2018 om 21:40 uur

Vanmorgen vroeg uit bed (04.30 uur, het is hier 2 uur vroeger dan in NL). De dames hadden het ontbijt voor ons al gereed gemaakt. Wat een tijd! Kees heeft aan tafel de dag met ons geopend. Wat opvalt is dat hier altijd staande (of geknield) wordt gebeden.

Daarna naar het station in Sint-Petersburg voor de treinreis naar Petrozavodsk. Ongeveer 5 uur in deze fraaie trein. Buiten is het -7. Veel bos en af en toe kleine nederzettingen met veel houten huizen, of in elk geval betimmerde huizen. Die huizen zijn vaak groen of blauw geverfd.

Na een treinreis van meer (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Status update van 14 februari 2018

Status update - 14 februari 2018 om 02:59 uur

Het werk van FS kan gesteund worden via alvarum.com/andreknulst

13 februari

Bericht - 14 februari 2018 om 02:41 uur

Een prima avondmaaltijd verzorgd door 5 jonge vrouwen die een vrijwilligersdienst verrichten in de gemeente. Dat betekent na een dag van gewoon werken in een baan ‘s avonds voor gasten zorgen door te koken, te wassen etc. Ferdinand en Eike hebben na het eten de avondsluiting verzorgd vanuit Markus 1 over de genezing van de melaatse. In dit gedeelte komt de wil van de Heere Jezus sterk tot uitdrukking. Een wil gericht op behoud. Daarna nog samen gezongen en later nog met de Russische dames. Zij zijn zeker bekend met liederen als Nearer my God to thee, Ik bouw (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

13 februari

Bericht - 14 februari 2018 om 02:39 uur

Vanmorgen zijn we begonnen met Psalm 91. Over de Heere als de Schuilplaats. In de verklaringen staat: lees ook Woonplaats. Dat doet denken aan Psalm 84, over het gestadig wonen in Gods huis.

De groep heeft er zin in.

Geert-Jan Noorman van Friedensstimme kwam nog langs op Schiphol. Helaas waren wij al door alle controles. We hebben elkaar nog wel even vanaf het balkon kunnen spreken.

We zijn geland met wat vertraging. Na een stevige douanecontrole hebben we Kees Eijkelboom van FS en Anastacia ontmoet. Anastacia is onze tolk. Zij spreekt goed Engels en Duits en zelfs een beetje Nederlands. Bij de voeige (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Voorbereidingen voor vertrek

Bericht - 10 februari 2018 om 20:47 uur

Met deze groep leerlingen uit Vwo 6 hoop ik, samen met mijn collega Petra Kieviet te vertrekken naar Rusland. We zullen daar kennis maken met de baptisten gemeenten in Sint-Petersburg, Petrozavodsk en Vologda. We hopen dinsdag vanaf Amsterdam te vliegen naar Sint-Petersburg. Kees Eijkelboom van Friedensstimme wacht ons daar op. In de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen. De leerlingen hebben een mooi benefietconcert georganiseerd. We proberen middelen bij elkaar te brengen voor het drukken van kleine kinderbijbels, een vertaling van de kinderbijbel van Laura Zwoferink.

Wil je ook bijdragen? Steun dan via www.alvarum.com/andreknulst

Zo (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie