Avatar aaaa3ajakk

aaaa3ajakk

Biografie Michiel de Ruyter

Vastgezet bericht Bericht - 15 november 2019 om uur

Michiel de Ruyter was de zoon van  Adriaen Michielszoon en Alida Jansdochter. Hij was geboren op 24 maart 1607 in Vlissingen. Hij groeide op in een gezin waarvan de kinderen jong stierven. Op elfjarige leeftijd ging Ruyter de zee op. Dat was ook altijd zijn grootste droom geweest. Hij werd op een latere reis gewond gevangengenomen door Spanjaarden. Waarna hij ontsnapte en terug naar Nederland liep. In 1622 kwam hij onder de hoede van een oom van zijn moederskant. Die oom zat toen in het leger van Maurits van Oranje. Met zijn oom nam hij strijd aan het gevecht rond het Beleg van Bergen op Zoom. In (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Taakverdeling en bronnen

Bericht - 15 november 2019 om 20:04 uur

Geschiedenis opdracht taakverdeling:
Biografie: Abdel Jabbar Yerou 2a
1e reisverslag: Abdel Jabbar Yerou 2a
2e reisverslag: Khail Nate Danielle Escalona 2a
10 Foto’s: Khail Nate Danielle Escalona 2a
Taakverdeling geschreven: Khail Nate Danielle Escalona 2a
Bronnen:
Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Michiel_de_Ruyter
0 reactiesPlaats een reactie

Strafexpidite Engelsen Michiel de Ruyter

Bericht - 15 november 2019 om 18:16 uur

Hallo, ik ben Michiel de Ruyter en ik zit nu op de schip de Spiegel, met nog 11 andere schepen ben ik gestuurd om die verdomde Engelsen een lesje te leren en onze verloren bezittingen te heroveren. We zijn uit Cádiz vertrokken naar het zuiden, om de slavenhandel weer over te nemen. Ik heb mijn zoon Engel ook meegenomen zodat hij ook  een beetje van de zeemanskunst kan leren. We zijn al 2 weken nu onderweg, het is al de hele tijd een lekker weertje en we zijn geen storm tegengekomen. O! Er is land in zicht. Dat betekent dat we ons moeten voorbereiden om aan te vallen.'' ALLE MANNEN (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Tocht naar Chatham

Bericht - 15 november 2019 om 17:16 uur

Hallo, ik ben Michiel de Ruyter en ik ben nu  6 dagen  onderweg naar Sheerness om die bloed irritante Engelsen te bombarderen! Ik vertrok op 4 juni met een gunstige oostenwind van de kust, tot dat het me duidelijk werd dat de marineschepen van Zeeland en Friesland , door moeizame bemanning van de schepen te laat zouden komen. Op 6 juni bereikten we de monding van Theems. Op 7 juni deelde Cornelis de Witt geheime instructies. Er was veel protest. Op 8 jni probeerden we een handelsvloot van een groep van twintig schepen die hoger op de Theems voor anker te bemachtigen, maar het mislukte. Op (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie