Avatar AnneliesBerniceAnne PoLoRo

AnneliesBerniceAnne PoLoRo

Happy new year!

Bericht - 04 januari 2018 om 12:13 uur

Happy new year!! Ons feest was zo leuk dat we een paar dagen nodig hadden om er van bij te komen :p Niet iedereen viert oud en nieuw hier omdat er simpelweg niet genoeg geld voor is. Het was dan ook geweldig om zoveel mensen een leuke tijd te kunnen bieden. We hadden zo'n 30 mensen uitgenodigd, maar het eind van de avond waren er wel 50/60 mensen. We waren alle drie erg onder de indruk van de dansstijl in Afrika. Ze kunnen allemaal zo goed dansen! En ze vonden het maar al te leuk om het ons te (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 24 december 2017

Status update - 24 december 2017 om 18:19 uur

Merry Christmas!!

Kerst in Zambia

Bericht - 24 december 2017 om 15:08 uur

Vrolijk Kerstmis allemaal! Wel gek om hier kerst te vieren met 30 graden, zonder kerstboom, kerstversiering, kerstfilms en zonder onze families. Kerst is hier ook heel anders dan in Nederland. Ze kennen hier alleen maar 1e kerstdag en vooral kerstavond wordt gevierd. Maar veel Zambianen vieren het niet met familie, maar met vrienden en bier. Sommige zeggen dat ze pas naar bed gaan als het weer licht is. Anderen zitten hele dag in de kerk, maar kerstdiner met kerstmuziek en 100 cadeautjes onder de kerstboom kennen ze hier niet. Dat gebeurt alleen in films kregen we te horen. Maar wij (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Vlog stuwdam en Luanshya

Bericht - 17 december 2017 om 10:49 uur

Hierbij de nieuwe vlog:


https://youtu.be/66x_xCsvn0U


(Voor degene die het niet lukt om het filmpje te bekijken: kopieer de link, plak deze in een nieuw tabblad. Als het goed is, kom je dan bij YouTube)

Groetjes van ons

0 reactiesPlaats een reactie

Mulishani

Bericht - 10 december 2017 om 18:05 uur

Hierbij de nieuwe vlog:


https://youtu.be/InJ3mM5-Ml0


(Voor degene die het niet lukt om het filmpje te bekijken: kopieer de link, plak deze in een nieuw tabblad. Als het goed is, kom je dan bij YouTube)

Groetjes van ons

1 reactiesPlaats een reactie

Buitenschoolse activiteiten

Bericht - 08 december 2017 om 18:21 uur

Hallo allemaal, Het is weer een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. We waren druk bezig met ons onderzoek. Inmiddels hebben we al 51 zwangeren vrouwen geïnterviewd over voeding tijdens de zwangerschap. De eerste week dat we begonnen met de interviews ging het moeizaam, omdat we erachter kwamen dat bijna niemand Engels spreekt. En degene die het spreken zijn hoog opgeleid. Dus dit zou ons onderzoek te veel beïnvloeden. Na 1 week hebben we ons interview in Bemba (lokale taal) vertaald en sinds vorige week zijn we in ons gebrekkige Bemba gaan interviewen. Erg lastig (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Het leven in Mpongwe

Bericht - 28 november 2017 om 17:31 uur

Hallo allemaal, De eerste week zit er inmiddels op en het gaat goed met ons. We hebben zoveel nieuwe dingen gezien en mee gemaakt. Het is in niks met Nederland te vergelijken, behalve dat het hier uiteindelijk ook om geluk en liefde draait. De culturele verschillen zijn groot, als je kijkt naar taal, eten, kleding, muziek, huizen etc. En toch zijn wij gelijk aan hen. Mensen zijn hier heel vriendelijk. Ik voel mij hier net zo veilig op straat als in Nederland. Een verschil is wel dat wij hier niet meer over straat lopen zodra het donker wordt. De sfeer (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Status update van 26 november 2017

Status update - 26 november 2017 om 21:29 uur

De Zambiaanse Guus Meeuwis: https://www.youtube.com/watch?v=28-IvF7MM1I" target="" rel="">https://www.youtube.com/watch?v=28-IvF7MM1I

(Voor degene die het niet lukt om het filmpje te bekijken: kopieer de link, plak deze in een nieuw tabblad. Als het goed is, kom je dan bij YouTube)

De eerste dagen in Mpongwe

Bericht - 24 november 2017 om 07:43 uur

Hallo allemaal! We zijn inmiddels 3 dagen verder en zijn overspoeld door de verschillende indrukken. We hebben een rondleiding door het ziekenhuis gekregen. We moeten dit nog steeds verwerken. ;) De verschillen met NL zijn erg groot. Hier zullen we later uitgebreider over vertellen. Daarna zijn we over de markt gelopen en hebben we onze eerste boodschapjes gedaan: tomaten, paprika, kleine witte aubergines, ui, rijst etc. Het is ongeveer een kwartiertje lopen naar het ziekenhuis en tien minuten naar de markt. Ook hier in het dorpje kijken mensen veel naar ons. Kinderen reageren heel vrolijk en noemen je "mazungu", dit (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

Van Lusaka naar Mpongwe

Bericht - 21 november 2017 om 21:23 uur

Hoi Allemaal, Na een lamge busreis van 6uur over verharde weg en extreme hobbelwegen zijn we aangekomen in Mpongwe. Vanuit ons hostel werden we met de taxi letterlijk voor de bus afgezet. We werden onthaald alsof we de president waren. Erg veel aandacht kregen we. We zijn dan ook meteen de bus in gestapt in de hoop daar veilig te zijn voor alle (met name) verkopers. Helaas werkte dit niet. We zaten achterin de bus en na wel meer dan 20x te moeten zeggen: 'no thank you', 'no I don't want to be your boyfriend' en 'no I don't want (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2